Οικονομία

Πόουλ Τόμσεν ΔΝΤ: Παρατείνεται η θητεία του

Πόουλ Τόμσεν ΔΝΤ: Παρατείνεται η θητεία του
Πόουλ Τόμσεν ΔΝΤ: Μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει στη θέση του στο ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν λόγω κορωνοϊού.

Οι δυσμενείς εξελίξεις που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός οδήγησαν τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, να ζητήσει από τον Πόουλ Τόμσεν, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, αλλά και από τον Μαχμούντ Πραντάν, τον αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, να παραμείνουν στις θέσεις τους έως το τέλος του έτους. Αντίστοιχα, μετατίθεται και ο χρόνος που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους Τόμσεν και Πραντάν στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται, πως στις 9 Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί η συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν, η όποια μετά τις εξελίξεις αυτές θα καθυστερήσει κάποιους μήνες.

Όσο για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του, στην Ουάσινγκτον ισχυρίζονται πως θα είναι γυναίκα. Ήδη ακούγονται τα ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εκείνο της πρώην επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλιας Βελκουλέσκου, αλλά και της Βουλγάρας οικονομολόγου, Ίβα Πέτροβα, στελέχους με 16 χρόνια εργασίας στο ΔΝΤ, η οποία είχε ενασχόληση με το ελληνικό πρόγραμμα. Σημειώνεται, ότι το θέμα της τοποθέτησης αργεί διότι ακόμη ισχύει η εξ αποστάσεως εργασία στο ΔΝΤ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβει κάποιος καθήκοντα διεύθυνσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας και εκ του σύνεγγυς συντονισμού.

Λίγα λόγια για τον Πόουλ Τόμσεν:

Ο Πόουλ Τόμσεν είναι Δανός οικονομολόγος και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο ΔΝΤ προσχώρησε το 1982. Είναι επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου που διαπραγματεύτηκαν τις συμφωνίες με την Ισλανδία και την Ελλάδα. Διευθύνει τις αποστολές στην Ελλάδα και επιβλέπει το έργο των άλλων ομάδων της χώρας, ιδίως για τις χώρες που χρησιμοποιούν τους οικονομικούς πόρους του Ταμείου στο πλαίσιο συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας.

Πριν τις τρέχουσες αρμοδιότητες, ο Τόμσεν απέκτησε εκτεταμένη γνώση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Έχει διατελέσει:

  • Εκπρόσωπος του Ταμείου στο Βελιγράδι (1990 – 1991)
  • Επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου προς τη Σλοβενία ​​και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (1992 – 1996)
  • Επικεφαλής της αποστολής για τη Ρουμανία (1996 – 1998)
  • Εκπρόσωπος του τμήματος ΔΝΤ της Ρωσίας από το 1998 έως 2000, Ανώτερος Εκπρόσωπος του Ταμείου στη Μόσχα (2001 – 2004) και επικεφαλής της αποστολής για τη Ρωσία (2004-2010) και την Πολωνία (2007-2010).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments