Πολιτική

ΝΔ μήνυση Καλογρίτσα: Να μας πει ο Τσίπρας ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό White Porsha

ΝΔ μήνυση Καλογρίτσα: Να μας πει ο Τσίπρας ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό White Porsha
ΝΔ μήνυση Καλογρίτσα: Το κυβερνητικό κόμμα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πει ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό White Porsha μετά τη μήνυση Καλογρίτσα.

Αιχμηρή ανακοίνωση με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε η Νέα Δημοκρατία μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα η οποία κατατέθηκε σήμερα, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση, που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα.

Στη μηνυτήρια αναφορά της, o κ.Καλογρίτσας κατονομάζει το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, καθώς και κάποιον με το κωδικό όνομα «White Porscha» ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από την CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τα οποία κατέληξαν, τελικά, στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Η επιθετική ανακοίνωση της ΝΔ

«Ποια είναι η  “White Porsca” από την οποία ξεκινούσαν όλα; Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια “White Porsca”. Ποια είναι η “άμωμη ύπαρξη” από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

Τι αναφέρει η μήνυση

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σημείο της αναφοράς: «Όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»

προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments