Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Μετέφεραν με ταξί ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ελλάδα κορωνοϊός: Μετέφεραν με ταξί ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας
Ελλάδα κορωνοϊός: Μετά άφιξή των κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Λαμίας, έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από τον κορωνοϊό.

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί. Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού. Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που όπως σημειώσαμε παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

27 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 17 από αυτά «εισαγόμενα»

Είκοσι επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ . Από τα σημερινά κρούσματα, τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα τρία «εισαγόμενα» προσήλθαν αυτοβούλως για ελέγχους σε εργαστήρια.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Συνολικά, τα 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει και τον θάνατο της 83χρονης, το απόγευμα της Δευτέρας, με τον οποίο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα έφτασε στους 193. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα 27 νέα κρούσματα

Από τα 27 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 14 προέκυψαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο, τρία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments