Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία προθεσμία για τις αιτήσεις του Ιουνίου

Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία προθεσμία για τις αιτήσεις του Ιουνίου
Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία ημέρα είναι σήμερα για όσους εργαζόμενους επιθυμούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για αναστολή εργασίας τον Ιούνιο.

Την τελευταία τους ευκαιρία έχουν σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, να καταθέσουν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Ιούνιο, αφού σήμερα θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις, supportemployees.services.gov.gr. Η λίστα με τους δικαιούχους περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στα εποχικά ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Διευκρινίζεται πως για τον Ιούνιο δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενους οι οποίοι είτε δεν θα επαναπροσληφθούν είτε θα προσληφθούν και θα τεθούν άμεσα σε αναστολή εργασίας. Η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Ιουνίου, θα γίνει στις 13 και 14 Ιουλίου.

Όλες οι ημερομηνίες καταβολής μέχρι τον Οκτώβριο:

Όπως αναφέρεται στο πλήρες πρόγραμμα των πληρωμών της ειδικής αποζημίωσης σκοπού που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος είναι οι εξής:

  • Στις 13 και 14 Ιουλίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως σήμερα, 7 Ιουλίου (αναστολές Ιουνίου).
  • Στις 10, 11 και 12 Αυγούστου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Αυγούστου (αναστολές Ιουλίου).
  • Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου (αναστολές Αυγούστου).
  • Στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Οκτωβρίου (αναστολές Σεπτεμβρίου).

Επίσης:

Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments