Ελλάδα

Θάνος Μικρούτσικος: Ποιους φίλους και συνεργάτες ανέφερε στη διαθήκη του

Θάνος Μικρούτσικος: Ποιους φίλους και συνεργάτες ανέφερε στη διαθήκη του
Θάνος Μικρούτσικος: Στη διαθήκη, φέρεται να υπήρχε αναφορά σε όλους όσους βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου, προκειμένου να δείξει τον σεβασμό του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή και τη Δευτέρα (6/7) έγινε η ανάγνωση της διαθήκης του. Οι αναφορές σε μεγάλα ονόματα της μουσικής, αλλά και στους στενούς του φίλους.

Όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου και δημοσιεύει ο eleftherostypos.gr, η ανάγνωση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συνθέτη και εκτός από τα μέλη της οικογένειάς του, το «παρών» έδωσαν και πολλοί συνεργάτες, φίλοι, μουσικοί, τραγουδιστές, για τους οποίους υπήρχε αναφορά στη διαθήκη και ο Θάνος Μικρούτσικος είχε ζητήσει να είναι παρόντες.

Στη διαθήκη, λοιπόν, φέρεται να υπήρχε αναφορά σε όλους όσους βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου, προκειμένου να δείξει τον σεβασμό του. Στο δεύτερο μέρος της διαθήκης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπήρχε αναφορά στον τραγουδιστή Κώστα Θωμαΐδη, ο οποίος μάλιστα σήμερα έχει την ευθύνη της διαχείρισης του αρχείου του συνθέτη και της ψηφιοποίησής του, μαζί με τον Θύμιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν επίσης ήταν παρών στην ανάγνωση της διαθήκης.

Αναφορές υπήρξαν και για τον Γιάννη Κότσιρα, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Γιώργο Μεράντζα, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσοβιου Πολυτεχνείου και επιστήθιο φίλο του Γιάννη Μηλιό, τον Μάνο Τρανταλλίδη, τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου, όπως επίσης και στον αγαπημένο φίλο του συνθέτη, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο Γιώργος Κιμούλης δεν ήταν στην ανάγνωση της διαθήκης, καθώς σε περιοδεία για τις ανάγκες των παραστάσεων με το έργο «Το Παγκάκι».

Η συνάντηση το 2047

Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν ξέχασε τους φίλους του στη διαθήκη του, ωστόσο και παλαιότερα ο αγαπημένος συνθέτης είχε «προγραμματίσει» μία συνάντηση για τα 100 του χρόνια.

Στο εσώφυλλο του δίσκου του «Ο Αμλετ της Σελήνης», που είχε κυκλοφορήσει το 2002 με τον Χρήστο Θηβαίο, ο συνθέτης απευθυνόταν μεταξύ άλλων και στα παιδιά του, ζητώντας τους να συναντηθούν στη μνήμη του, στις 13 Απριλίου του 2047, όταν θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη γέννησή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στην κόρη του Σεσίλ έγραφε: «Στο Σεσιλάκι, που ξεκίνησε με πάθος και ταλέντο το μεγάλο ταξίδι του χορού, αφιερώνω τον “Αμλετ της βροχής” με την παράκληση να καλέσει την Κόκα, την Ιάντα και τον Στεργιούλη στις 13 Απριλίου του 2047 στις δώδεκα το βράδυ, στο σπίτι της, να ακούσουν ξανά το τραγούδι αυτό όλοι μαζί. Τα ποτά, όπως πάντα, κερασμένα από εμένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments