Πολιτική

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Βίντεο με την ιστορία των διαδηλώσεων – Υπό το «Bella Ciao»

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Βίντεο με την ιστορία των διαδηλώσεων – Υπό το «Bella Ciao»
Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Το βίντεο κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει».

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αιτία το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε νέο σποτ ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το σποτάκι κάνει μια σύντομη αναδρομή στα κινήματα των περασμένων χρόνων και κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει».

Το νέο σπoτ του ΣΥΡΙΖΑ έχει τίτλο «Η ιστορία των διαδηλώσεων, είναι η ιστορία του κόσμου» και έχει ως σκοπό να απαντήσει στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. Περιέχει βίντεο και φωτογραφίες από διαδηλώσεις που διεξήχθησαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό υπό το άκουσμα του γνωστού επαναστατικού, ιταλικού τραγουδιού «Bella Ciao».

Πιο αναλυτικά, το βίντεο ξεκινά με τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886 από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η καθιέρωση της 8ωρης εργασίας.

Στη συνέχεια, περνά στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τα Δεκεμβριανά του 1944 στην Αθήνα, ενώ παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από τις διαδηλώσεις της νεολαίας Λαμπράκη τη δεκαετία του 1960 απέναντι στις διώξεις αγωνιστών και στους αγώνες για την ειρήνη.

Από τον γαλλικό Μάη του 1968 και τις μεγάλες κινητοποιήσεις φοιτητών και εργατικής νεολαίας, επιστρέφουμε στην Ελλάδα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και τις διαδηλώσεις που καθόρισαν τη μεταπολίτευση. Το χρονικό φτάνει μέχρι τα τελευταία χρόνια, με εικόνες από διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες το 2011, των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία, καθώς και τις πρόσφατες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από ρατσιστές αστυνομικούς. Φτάνουμε έτσι στην Ελλάδα του σήμερα με το σποτ να τελειώνει ως εξής: «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει»

Δείτε το βίντεο

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Σε συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου που αφορά στις δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣYΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια «στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο» που ψηφίζεται αύριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments