Πολιτική

Χαρίτσης νομοσχέδιο διαδηλώσεις: Η μόνη συνταγή που γνωρίζει η κυβέρνηση είναι αυτή της καταστολής [vid]

Χαρίτσης νομοσχέδιο διαδηλώσεις: Η μόνη συνταγή που γνωρίζει η κυβέρνηση είναι αυτή της καταστολής [vid]
Χαρίτσης νομοσχέδιο διαδηλώσεις: Σημειώνει ότι «το εν λόγω νομοσχέδιο εμπνέεται από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

Επικριτική είναι η στάση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Όπως δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας κος Χαρίτσης στη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, «καταθέτει ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την ανασφάλειά της για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται». Σημείωσε επίσης, ότι «το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εμπνέεται από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» και «αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως δυνάμει ενόχους, αντιμετωπίζει τις ιδέες της κοινωνικής αλλαγής ως επικίνδυνες».

Έστρεψε τα «πυρά» του και προς το ΚΙΝΑΛ 

Μάλιστα, εξέφρασε πως «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της οικονομίας» και πως «η μόνη συνταγή που γνωρίζει είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής», συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κίνημα Αλλαγής. Έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα «πυρά» του και προς το ΚΙΝΑΛ προτάσσοντας το εξής: «Στον αυταρχικό κατήφορο βρίσκει συμπαραστάτες την άκρα δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σχολίασε ότι η «Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται» και πως «η κατάρρευση της οικονομίας, η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας και της φτώχειας καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση». Τέλος, έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που δεν μπορεί να δώσει λύσεις». «Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία φοβισμένη. Ο λόγος είναι απλός. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας. Ό,τι και να κάνει, όμως, να ξέρει ένα πράγμα: η κοινωνία θα νικήσει», υπογράμμισε.

Απόψε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο

Θυμίζουμε πως το έντονο ενδιαφέρον των βουλευτών συγκεντρώνει το νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία απόψε, Πέμπτη 9 Ιουλίου. Συνολικά έχουν ζητήσει τον λόγο 124 βουλευτές, ενώ έχουν ήδη ανέβει στο βήμα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί σήμερα με τις ομιλίες και άλλων αρχηγών κομμάτων, ενόψει και των ονομαστικών ψηφοφοριών που έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη «σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments