Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα μετά τα γεγονότα στη Βουλή

Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα μετά τα γεγονότα στη Βουλή
Κίνημα Αλλαγής: Στις 14:00 συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής μετά τις διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά, συγκαλεί σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή αποχής του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του Χάρη Καστανίδη από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είχε αποφασισθεί τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή και του κ. Καστανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί τους. Έτσι, η κ. Γεννηματά αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές.

Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη τώρα.

Σημειώνεται πως η κ. Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της. Ειδικά οι βουλευτές που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου, αλλά πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή για λόγους διαφύλαξης της ενότητας και της συνοχής, διαμήνυσαν στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι εάν δεν λάβει αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να ευθυγραμμιστούν άλλη φορά με την ηγεσία, εφόσον διαφωνούν.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση. Το θέμα που απασχολεί τη Χαριλάου Τρικούπη είναι πρωτίστως το πλήγμα που δέχεται η ίδια η επικεφαλής με την κίνηση του κ. Παπανδρέου. Ουσιαστικά το κόμμα είναι στα δύο, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναζητεί τρόπο να επιβεβαιώσει το ηγετικό της κύρος πριν είναι αργά. Ήδη κατηγορείται από αρκετούς ότι εκείνη ευθύνεται για την επιστροφή του κ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments