Διεθνή

Βαλκάνια κορωνοϊός: Αυξάνονται διαρκώς τα νέα κρούσματα

Βαλκάνια κορωνοϊός: Αυξάνονται διαρκώς τα νέα κρούσματα
Βαλκάνια κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές λόγω της καταγραφής νέων κρουσμάτων στις βαλκανικές χώρες.

Συνεχίζει να παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνεται στη χώρα μας, την ώρα που η καταγραφή νέων κρουσμάτων στα Βαλκάνια αυξάνεται διαρκώς.

«Έκρηξη» των κρουσμάτων στις Βαλκανικές χώρες

Οι περισσότερες βαλκανικές χώρες κατάφεραν να προφυλαχθούν από το κύμα του κορωνοϊού τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο όταν η πανδημία… θέρισε στην Ευρώπη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Σύμφωνα με το ethnos, ήδη, από τις 20 Μαΐου σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής έχει παρατηρηθεί… έκρηξη των κρουσμάτων. Ειδικά στη Σερβία, στη Ρουμανία, στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην Αλβανία υπάρχει αύξηση μεγαλύτερη του 100%.

Αν και ο αριθμός των νεκρών ευτυχώς είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, οι υγειονομικές Αρχές των χωρών εκφράζουν ανησυχίες πως στο τέλος Ιουλίου θα έχουμε υπερδιπλασιασμό θυμάτων και πιθανότατα και κρουσμάτων. Μία ακόμα αρνητική παράμετρος που αναφέρουν συνεχώς οι εκπρόσωποι της Σερβίας, της Αλβανίας αλλά και της Βόρειας Μακεδονίας είναι η ανησυχία τους για το εάν θα αντέξουν οι υποδομές υγείας στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 καθώς οι κλίνες στις ΜΕΘ έχουν φτάσει ήδη στα όρια τους.

Πολλά τα «εισαγόμενα» κρούσματα στην Ελλάδα

Για το Σάββατο 11 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ 15 είναι… εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από την άλλη, ο  αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στη χώρα είναι σταθερά διψήφιος τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα «εισαγόμενα» κρούσματα τα οποία αφορούν σε τουρίστες.

Μέσα σε 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί συνολικά 367 κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα και να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα. Για αυτό και η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση, καταλήγοντας να ληφθούν αμέσως μέτρα. Και φαίνεται πως οι χώρες των Βαλκανίων άντεξαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19 αλλά τις τελευταίες ημέρες τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου εντείνοντας τους φόβους των τοπικών κυβερνήσεων σχετικά με τις αντοχές των συστημάτων υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments