Κόσμος

Το απλό κόλπο για να κοιμηθείτε άνετα όταν κάνει ζέστη

Το απλό κόλπο για να κοιμηθείτε άνετα όταν κάνει ζέστη
Ύπνος ζέστη: Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτήν την ταλαιπωρία με ένα απλό κόλπο.
Ύπνος ζέστη: Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτήν την ταλαιπωρία με ένα απλό κόλπο.

Το καλοκαίρι εκτός από τα κουνούπια φέρνει μαζί του και τους καύσωνες. Ιδίως τις νυχτερινές ώρες που προσπαθούμε να κοιμηθούμε, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εχθρός μας. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να κοιμηθούν όταν έχει ζέστη και αποφεύγουν να αφήσουν ανοιχτό το air codition όλο το βράδυ, μιας και δεν είναι καθόλου υγιεινό για τον οργανισμό μας.

Για να αποφύγουμε τις βασανιστικές αϋπνίες του καλοκαιριού που δεν μας βοηθάνε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μέρας, υπάρχει ένας τρόπος να καταφέρουμε να κλείσουμε μάτι χωρίς να αφήσουμε όλο το βράδυ τον κλιματισμό ή τον ανεμιστήρα ανοιχτό, κινδυνεύοντας πέρα όλων των άλλων να σηκωθούμε από το κρεβάτι με ψύξη.

Πώς θα ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας καταφέρνοντας να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη;

Σίγουρα σας είναι οικεία η κίνηση του να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στο σβέρκο μας πριν μπούμε στη θάλασσα. Αυτό μας βοηθάει να συνηθίσουμε τη θερμοκρασία του νερού.Από την άλλη θα έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που ζουν στην έρημο προστατεύουν τον σβέρκο τους απ’ τον ήλιο καλύπτοντάς τον με ύφασμα.

Το σβέρκο είναι ο θερμοστάτης του σώματός μας

Υπάρχει λόγος για αυτό. Το πάνω μέρος του σβέρκου είναι κοντά στο κέντρο ρύθμισης της θερμοκρασίας του οργανισμού. Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, το σύστημα που λειτουργεί σαν θερμοστάτης βρίσκεται κοντά. Για να κοιμηθούμε καλά, δεν πρέπει να υπάρχει πολλή ζέστη. Γι’ αυτό και δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε σωματική άσκηση πριν ξαπλώσουμε.

Το κρύο αντιθέτως, ευνοεί τον ύπνο. Αν έχετε δυσκολία στο να κοιμηθείτε, ακουμπήστε στον σβέρκο σας ένα νωπό ύφασμα που είχατε βάλει στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή η αίσθηση δροσιάς είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σαν μωρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments