Ελλάδα

Λέσβος Πάρος κορωνοϊός: Κρούσματα στα νησιά

Λέσβος Πάρος κορωνοϊός: Κρούσματα στα νησιά
Λέσβος Πάρος κορωνοϊός: Τρεις νοσούντες βρέθηκαν θετικοί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και ένα άτομο στην Πάρο.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα, ο φονικός ιός έκανε την εμφάνισή του και στα νησιά του Αιγαίου με την Λέσβο και την Πάρο να επιβεβαιώνουν τις πρώτες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, κρούσματα κορωνοϊού προέκυψαν στο δήμο Δυτικής Λέσβου. Για τον λόγο αυτό κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής από σήμερα στις 22:00 έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού, που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής Λοιμώξεων του κέντρου υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση. Ένας 85χρονος που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, έδωσε θετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη της Covid-19.  Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Θετικά όμως ήταν και τα δείγματα που λήφθηκαν και από το γιο του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο μεν γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο δε εγγονός του αντιμετωπίζει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη της οικογένειας που νόσησε, φιλοξένησε επισκέπτες στο νησί από την βόρεια Ελλάδα.

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο:

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί. Οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. «Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments