Ελλάδα

Τρίκαλα 16χρονη: Αυτοκτονία στην εκκλησία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τρίκαλα 16χρονη: Αυτοκτονία στην εκκλησία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Τρίκαλα 16χρονη: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ανήλικη αλβανικής καταγωγής, η οποία διέμενε στο κέντρο της πόλης με την οικογένειά της.

Εφιαλτική τροπή παίρνει η υπόθεση της νεκρής γυναίκας που εντοπίστηκε σε εκκλησία στα Τρίκαλα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» αυτοκτονία

Σύμφωνα με ό,τι δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» αυτοκτονία. Αξιωματικοί που έχουν γνώση των ερευνών της υπόθεσης, λένε πως το πιθανότερο σενάριο είναι η κοπέλα να ανέβηκε στην εκκλησία σε μεγάλο ύψος και στη συνέχεια να έπεσε στο κενό. Μάλιστα, οι αστυνομικοί επικαλούνται και τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της άτυχης 16χρονης και τα τραύματα που φέρει φαίνεται να είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος.

Υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο μαζί της;

Παράλληλα από την έως τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει προς το παρόν η παρουσία δεύτερου προσώπου στον χώρο που εντοπίστηκε νεκρή η 16χρονη. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για κοπέλα αλβανικής καταγωγής, η οποία ζούσε με τη μητέρα της και τη δίδυμη αδερφή της, καθώς και με τα άλλα 2 αδέρφια της στην πόλη των Τρικάλων. Σημειώνεται πως οι γονείς και άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί στην Α. Δ. Τρικάλων προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Ακόμα, αναμένεται κλιμάκιο του εγκληματολογικού από Θεσσαλονίκη, όπου και θα μεταφερθεί το κορίτσι για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Να σημειωθεί πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια γυναίκα 30 ετών, βάσει του σωματότυπού της και των χτυπημάτων της, μα όπως αποδείχτηκε πρόκειται για μια ανήλικη. Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε στο λόγο του Προφήτη Ηλία. Την άτυχη κοπέλα βρήκαν έξω από το εκκλησάκι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας στο χώρο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Σταθερή αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 2019. Περισσότεροι είναι οι θάνατοι από αυτοκτονίες παρά από πόλεμο, όπως καταδεικνύει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καθώς κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο βάζει τέλος στη ζωή του.

Σημαντικά είναι, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και για την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας «Κλίμακα» και όπως είχε δημοσιεύσει και το ΑΠΕ ΜΠΕ, περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2016, οι θάνατοι από αυτοκτονία ανήλθαν σε 484.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments