Διεθνή

Κορωναϊός εμβόλιο: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της Οξφόρδης – «Θετικά νέα ακόμη και αύριο»

Κορωναϊός εμβόλιο: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της Οξφόρδης – «Θετικά νέα ακόμη και αύριο»
Κορωναϊός εμβόλιο: Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19.

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Ρόμπερτ Πέστον.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19, όμως αυτοί που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση. Αυτοί που αναπτύσσουν το εμβόλιο είπαν αυτόν τον μήνα πως έχουν ενθαρρυνθεί από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Πέστον έγραψε σε καταχώριση σε μπλογκ: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca». Περισσότερα από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σ’ όλον τον κόσμο εναντίον της Covid-19.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η παραγωγή του εμβολίου του κορωνοϊού από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης οι φαρμακοβιομηχανίες που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να ξεκινήσουν την παρασκευή εμβολίου έως το τέλος του καλοκαιριού. «Εάν πούμε ακριβώς πότε θα είναι κυριολεκτικά τα υλικά του εμβολίου σε παραγωγή και βιομηχανοποίηση, είναι ίσως σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, αλλά θα το παράγουμε πραγματικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργάζεται ήδη με εταιρείες για τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και την απόκτηση πρώτων υλών.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεσσάρων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 μέχρι στιγμής μέσω του προγράμματος Operation Warp Speed, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Επίσης, έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc και Novovax Inc.

Υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc για να τη βοηθήσει να παρέχει θεραπείες για ασθενείς με κορωνοϊό. “Οι κλινικές δοκιμές για θεραπευτικά σκευάσματα μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χιλιάδων δόσεων έως το φθινόπωρο”, δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.  «Ενώ πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η πρόοδος του εμβολίου συμβαίνει με παράδοξο ρυθμό, γρηγορότερα από ό, τι οποιαδήποτε εμβόλια έχουν αναπτυχθεί στην ιστορία, τα θεραπευτικά σκευάσματα κατασκευάζονται ακόμη ταχύτερα» κατέληξε.

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη:

Την ίδια ώρα, ελπίδες για την αντιμετώπιση του ιού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη, καθώς το φάρμακο φαίνεται να έχει αποτελέσματα στους βαριά ασθενείς. Η πειραματική χρήση της είχε αποτέλεσμα σε τρεις βαριά ασθενείς στην Νότια Κορέα, οι οποίοι είδαν βελτίωση της υγείας τους. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments