Ελλάδα

Ανακοινώθηκε απόφαση για τα super market λόγω κορωνοϊού – Τι θα πρέπει να κάνουμε

Ανακοινώθηκε απόφαση για τα super market λόγω κορωνοϊού – Τι θα πρέπει να κάνουμε
Υποχρεωτική μάσκα: Με δεδομένο ότι τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον διψήφια καθημερινά και υπάρχει χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας επιστρέφει άμεσα.

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές. Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με δεδομένο το νούμερο των κρουσμάτων, αλλά και τη χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, φαίνεται ότι θα επιστρέψει και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα στα super market από αύριο 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες στα super market (και οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι).

«Η χρήση της μάσκας να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που γίνονται κατά της πανδημίας. Δεν υπάρχει ούτε λόγος πανικού αλλά ούτε και λόγος εφησυχασμού».

28 τα σημερινά κρούσματα του ιού

Να θυμίσουμε ότι σήμερα υπήρχαν 28 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι: στα 28 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. Τα 1.085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 63 (32.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments