Αθλητισμός

Όγκαστ Παναθηναϊκός: Έφτασαν σε οριστική συμφωνία

Όγκαστ Παναθηναϊκός: Έφτασαν σε οριστική συμφωνία
Όγκαστ Παναθηναϊκός: «Πράσινος» θα πρέπει να θεωρείται ο 27χρονος σέντερ, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ύστερα από μία ουσιαστική και πετυχημένη διετία στη Γαλατάσαραϊ.

Σε οριστική συμφωνία έφτασαν ο Παναθηναϊκός και ο Ζακ Όγκαστ για 1+1 χρόνια και αυτή την ώρα βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες από το sdna, «πράσινος» θα πρέπει να θεωρείται ο 27χρονος σέντερ, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ύστερα από μία ουσιαστική και πετυχημένη διετία στη Γαλατάσαραϊ. Ο Όγκαστ ωρίμασε στην «τσιμ μπομ», απέκτησε εμπειρίες και παραστάσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο και το Eurocup, βελτιώθηκε τακτικά και είναι πια έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ισχυρό «χαρτί» για τον Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας σέντερ ήταν το πρώτο φαβορί για τη θέση «5», όπως είχε γράψει το sdna, δηλαδή για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη την ερχόμενη σεζόν. Πρόκειται για μία λύση που ταιριάζει αγωνιστικά στον Γιώργο Βόβορα, ενώ παράλληλα του δίνει επιπλέον επιλογές στην αξιοποίηση των θέσεων των ξένων παικτών, αφού ο άλλοτε ψηλός του Notre Dame διαθέτει ελληνικό διαβατήριο.

Η απόκτηση του Όγκαστ «ξεκλειδώνει» και άλλες… πίστες για το «τριφύλλι», που βάζοντας έναν Έλληνα ακόμα στον ισχυρό κορμό των γηγενών παικτών, μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια στην αγορά. Τις επόμενες ώρες λοιπόν, ο Όγκαστ θα βάλει και τυπικά την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και θα επιστρέψει στην Αθήνα για τη δεύτερη θητεία του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Η καριέρα του Ζακ Όγκαστ μέχρι σήμερα

Ο Ζαχαρίας Ηλίας «Ζακ» Όγκαστ είναι Ελληνοαμερικανος επαγγελματίας αθλητής καλαθοσφαίρισης. Έκανε το ντεμπούτο του στο κολεγιακό μπάσκετ τον Νοέμβριο του 2012 στη νίκη ενάντια στο Monmouth, συμβάλλοντας με 4 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 3 λεπτά. Στις 30 Ιουνίου του 2017, ο Όγκαστ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Παναθηναϊκού, με ένα μισθό των 500.000 ευρώ.

Ο Όγκαστ σε 14 συμμετοχές στην Eυρωλίγκα είχε μέσο όρο 1,5 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 0,1 ασίστ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και είχε μέσο όρο 6,5 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ. Μετά το τέλος της σεζόν 2017 – 2018 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο επιστρέφει τώρα. Το 2018 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τη Γαλατάσαραϊ με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments