Ελλάδα

Τουρκικά αλιευτικά Λιβυκό πέλαγος: Συναγερμός σε Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό

Τουρκικά αλιευτικά Λιβυκό πέλαγος: Συναγερμός σε Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό
Τουρκικά αλιευτικά Λιβυκό πέλαγος: Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 αλιευτικών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται προς το Λιβυκό.

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Λιμενικό Σώμα όσο και στο Πολεμικό Ναυτικό κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για παραπάνω από 100 τουρκικά αλιευτικά τα οποία κατευθύνονται προς το Λιβυκό πέλαγος.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τις κινήσεις της Άγκυρας στο πέλαγος

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται προς το Λιβυκό πέλαγος. Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό.

Αυτή η… κίνηση έχει ως αποτέλεσμα οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές να παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Τουρκικά αλιευτικά σε ελληνικό νησί από τις 27 Ιουνίου!

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας, προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας. Πάντως, η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι κάτι νέο για την Ελλάδα και τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα, την Τουρκία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο με τουρκικά αλιευτικά στην Τήνο, από τέλη Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα, από 27 Ιουνίου.

Μάλιστα, κάτοικος της Τήνου τράβηξε βίντεο με τα τουρκικά αλιευτικά ανοικτά της Τήνου και δηλώνει ότι τα πλοία είναι στο νησί από τότε. «Αυτά πηγαινοέρχονται πάνω – κάτω σε όλες τις Κυκλάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN ο κ. Ραφαήλ Απέργης εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι όλο αυτό το διάστημα δεν μπορεί να είναι εκεί λόγω καιρού. Ανέφερε ακόμα, πως κατά καιρούς τουρκικά πλοία περνούν από τα νησιά των Κυκλάδων χωρίς ωστόσο να ψαρεύουν ή να βρίσκονται στο ίδιο σημείο για μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments