Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ένας 30χρονος Ρουμάνος

Κρήτη κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ένας 30χρονος Ρουμάνος
Κρήτη κορωνοϊός: Ο νεαρός άνδρας βρίσκεται στην Κρήτη με τη σύντροφο του για διακοπές.

Ένας 30χρονος Ρουμάνος βρέθηκε θετικός στον ιό, έπειτα από σχετικό έλεγχο στον οποίο και υπεβλήθη. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το flashnews.gr ο νεαρός άνδρας βρίσκεται στην Κρήτη με τη σύντροφο του για διακοπές. Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος, κατά την ίδια πηγή,  μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο για τα κρούσματα, στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου, μαζί με τη σύντροφο του.

24 νέα κρούσματα της νόσου ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 24 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.007 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Από το σύνολο των 4.007 κρουσμάτων, 1.106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (92.3% άνδρες).

Τα νέα 24 κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • δεκαέξι κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Οι επιστήμονες προτείνουν εκτεταμένη χρήση μάσκας:

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες προτείνουν εκτεταμένη χρήση μάσκας και ενημέρωση των πολιτών, καθώς διαπιστώνουν ότι ο ιός επιταχύνει τον ρυθμό του σε παγκόσμιο επίπεδο. «Είμαστε στο σημείο όπου έχει αρχίσει η μεγάλη ανησυχία για τα εγχώρια ορφανά κρούσματα. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για να δούμε το τι θα γίνει τον Αύγουστο», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Γαργαλιάνος.

Σύμφωνα με όσα προσέθεσε, οι εστίες που προς το παρόν ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα είναι η αύξηση στη Βόρεια Ελλάδα (γειτνίαση με χώρες με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο), και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αττική. «Αν αρχίσουμε να καταγράφουμε αύξηση κρουσμάτων και σε περιοχές όπου δεν είχαμε κανένα ή ένα με δύο κρούσματα τότε θα σημάνει συναγερμός», τόνισε ο ίδιος. Ερωτηθείς για το όριο του συναγερμού, είπε ότι «το βασικότερο είναι η καταγραφή κρουσμάτων σε περιοχές της χώρας ασχέτως αριθμού”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments