Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Γερμανία δεσμεύτηκε να δώσει 3,4 δις ευρώ στο ΔΝΤ

Κορωνοϊός: Η Γερμανία δεσμεύτηκε να δώσει 3,4 δις ευρώ στο ΔΝΤ
Κορωνοϊός: Ενισχύει τη συνεισφορά της για τον κορωνοϊό η Γερμανία.

Ακόμη 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, για την καταπολέμηση του κορωνοϊού σε φτωχότερες χώρες, δεσμεύτηκε να δώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η Γερμανία.  «Ενισχύουμε τη συνεισφορά μας για τον κορωνοϊό. Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής πως η Γερμανία θα δώσει στο ΔΝΤ άλλα τρία δις ευρώ. Πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης» ανέφερε σε tweet του το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Με αυτό το ποσό, συνολικά η συνεισφορά της Γερμανίας αγγίζει τα 8,7 δις ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει πως έλαβε το ποσό των 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, Γαλλία και Βρετανία. Σημειώνεται ότι προς το παρόν οι ΗΠΑ δεν έχουν χρηματοδοτήσει.

Σχεδόν 600.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως από τον ιό:

Εν τω μεταξύ, ο φονικός ιός φαίνεται να μαίνεται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την υφήλιο με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους αλλά και αυτούς που ασθενούν  από τη νόσο να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ειδικότερα, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 596.742 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, από τα τέλη Δεκεμβρίου όπου και ξέσπασε στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, σήμερα 18 Ιουλίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Επιπλέον, περισσότερα από 14.074.520 κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, ενώ 7.708.100 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί, κατά την ίδια πηγή. Παράλληλα ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντικατοπτρίζει παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ορισμένες χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους σοβαρά πάσχοντες, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτιση και πολλές φτωχές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παρά μόνο περιορισμένο αριθμό τεστ. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 17 Ιουλίου καταγράφηκαν 6.587 νέοι θάνατοι και 245.508 νέα κρούσματα σε όλον τον κόσμο. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε 24 ώρες είναι η Βραζιλία (1.163), η Χιλή (1.057) και οι ΗΠΑ (927). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων. Συγκεκριμένα 139.266 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοιό και 3.647.715 ήταν τα συνολικά κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments