Διεθνή

Πεκίνο κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα

Πεκίνο κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα
Πεκίνο κορωνοϊός: Επιστρέφει σιγά σιγά η κανονικότητα στην πρωτεύουσα της Κίνας. Το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό θα μειωθεί και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν και πάλι πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα.

Το Πεκίνο μειώνει το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό, από το 2 στο 3, αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ένας αξιωματούχος της τοπικής δημοτικής αρχής. Η κινεζική πρωτεύουσα είχε λάβει νέα μέτρα αφού εντοπίστηκε μια εστία της Covid-19, η οποία συνδεόταν με τη Σινφάντι, τη μεγάλη αγορά χονδρεμπορίου σε μια νοτιοδυτική συνοικία.

Από τις 11 Ιουνίου το Πεκίνο κατέγραψε συνολικά 335 κρούσματα που σχετίζονταν με τη Σινφάντι, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέο.

«Γενικά, ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς στο Πεκίνο και να εξάγει τον κορωνοϊό σε άλλες περιοχές είναι χαμηλός και η κατάσταση με τη διαχείριση της πανδημίας είναι υπό έλεγχο», είπε ο Λιου Μπέι, ο αναπληρωτής γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου. Αφού μειωθεί το επίπεδο συναγερμού, θα ανοίξουν και πάλι τα πάρκα, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα γυμναστήρια, οι βιβλιοθήκες και τα μουσεία, ωστόσο θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο τους μισούς επισκέπτες απ’ ό,τι συνήθως.

Θα επιτρέπονται επίσης τα συνέδρια με τη συμμετοχή μέχρι 500 προσώπων. Ο Λιου πρόσθεσε ότι σταδιακά θα επαναλειτουργήσουν οι εκθεσιακοί χώροι, οι κινηματογράφοι και θα ξαναρχίσουν οι αθλητικοί αγώνες. Ωστόσο, θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για εργασία οι υπόγειοι χώροι με κακό εξαερισμό ενώ οι αγορές χονδρικής, τα εστιατόρια, τα εργοτάξια και τα εργοστάσια θα παρακολουθούνται στενά από τις υγειονομικές αρχές.

Κανένα κρούσμα για 13η μέρα στο Πεκίνο:

Για άλλη μια μέρα, δεν αναφέρθηκε δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα. Συνολικά 18 άνθρωποι πήραν εξιτήρια από νοσοκομεία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Παράλληλα, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 251 ασθενείς, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα, απ’ όπου άρχισε η εξάπλωση του ιού στα τέλη του Δεκεμβρίου, είναι 4.634 νεκρούς, με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 83.622. Τα τελευταία κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι «εισαγόμενα», δηλαδή ταξιδιώτες που έφτασαν στην Κίνα έχοντες προσβληθεί από τον φονικό ιό. Το μοναδικό εγχώριο κρούσμα εντοπίστηκε στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments