Πολιτική

Σακελλαροπούλου τραγωδία Μάτι: Δύο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ [pics]

Σακελλαροπούλου τραγωδία Μάτι: Δύο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ [pics]
Σακελλαροπούλου τραγωδία Μάτι: «Κάθε φορά που φέρνουμε στον νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι' αυτούς που χάθηκαν».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στο μνημόσυνο για τη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μάτι.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Κάθε φορά που φέρνουμε στον νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη για αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας». Στη συνέχεια, η κα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Αργυρά Ακτή, όπου πραγματοποιήθηκε Tρισάγιο.

Πολιτική «θύελλα» εξαιτίας δημοσιεύματος για το Μάτι

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία διέψευσε το δημοσίευμα. Τόνισε πως «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της», ενώ και ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα.

Από την άλλη, ως «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας «τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι», που έρχονται  στο φως από την «Καθημερινή».

Σύμφωνα με αυτά, όπως αναφέρει: «Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments