Ελλάδα

Τουλουπάκη: Απορρίπτει την προσφυγή της για ακύρωση της ποινικής δίωξης η αρμόδια εισαγγελέας

Τουλουπάκη: Απορρίπτει την προσφυγή της για ακύρωση της ποινικής δίωξης η αρμόδια εισαγγελέας
Τουλουπάκη: Η αρμόδια εισαγγελέας απέρριψε την προσφυγή της για ακύρωση της ποινικής δίωξης για τους δικονομικούς της χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η Ελένη Τουλουπάκη είχε ζητήσει την ακύρωση της ποινικής δίωξης που της είχε ασκηθεί για τους δικονομικούς της χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Η αρμόδια εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη της προσφυγής της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες μέρες.

Τι υποστηρίζει η αρμόδια εισαγγελέας

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη σχετική προσφυγή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς η δικογραφία που αφορά την ίδια είχε ήδη αρχειοθετηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη όταν ο δεύτερος αντεισαγγελέας Ε. Ζαχαρής έδινε την παραγγελία του, στην οποία αποκλειστικά στηρίχθηκε η ποινική της δίωξη.

Ωστόσο, κατά την κρίση της εισαγγελέως που διατύπωσε πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο , οι δύο αντεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου , σύμφωνα και με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διενεργούσαν την έρευνα τους αυτόνομα και ισότιμα.

Συνεπώς ο καθένας είχε αυτοτελές δικαίωμα να καταλήξει σε κρίση, χωρίς να τίθεται θέμα χρονικής προτεραιότητας ή αρχαιότητας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που θα κρίνει το αίτημα περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Τουλουπάκη προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος της κάνοντας λόγο σε δήλωσή της για «συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού».

Επίσης οι δύο επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς υπέβαλαν δήλωση αποχής μετά την ποινική δίωξη στην κ. Τουλουπάκη. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Ντζούρας έχει ήδη υποβάλει τη δήλωση αποχής, ενώ ο Στέλιος Μανώλης ετοιμάζεται να την υποβάλει σύμφωνα με συναδέλφους του.

Δεν υπάρχει νομική εκκρεμότητα εναντίον των δύο επίκουρων εισαγγελέων

Υπενθυμίζεται ότι και για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο καθώς κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους σε σχέση με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στην κρίση αυτή κατέληξαν και οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Λάμπρος Σοφουλάκης και Ευάγγελος Ζαχαρής που διερεύνησαν την υπόθεση, σε αντίθεση για την περίπτωση της κυρίας Τουλουπάκη για την οποία ανέκυψε διαφωνία μεταξύ τους.

Το πόρισμα των Σοφουλάκη Ζαχαρή για τους δύο εισαγγελείς δεν διαπίστωσε καμία έκνομη ενέργεια Ο μεν αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λάμπρος Σοφουλάκης αποφάνθηκε ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται, ο δε συναδελφός του Ευάγγελος Ζαχαρής, στην πορισματική του αναφορά ζητούσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου καθώς και της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments