Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Βουλή: Αποχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – «Σας αφήνουμε να το ευχαριστηθείτε»

ΣΥΡΙΖΑ Βουλή: Αποχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – «Σας αφήνουμε να το ευχαριστηθείτε»
ΣΥΡΙΖΑ Βουλή: Μετά από τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από την Ολομέλεια. Δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Το σενάριο αυτό όπως και το ενδεχόμενο να μην μιλήσει επί της ουσίας της σημερινής διαδικασίας ο Αλέξης Τσίπρας κυκλοφορούσε από νωρίς το απόγευμα στους διαδρόμους της Βουλής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζαν αν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση, όμως, τελικά μετά την τοποθέτηση Τζανακόπουλου αποχώρησαν.

Τι είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Για πόλεμο λάσπης με ηχογραφημένα ντοκουμέντα έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ εκτίμησε ότι στην δική του θέση θα βρεθούν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή για το πόρισμα που του αποδίδει βαρύτατα αδικήματα για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα είπε μεταξύ άλλων: «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική.

Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη» ενώ πρόσθεσε: «Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα ένα μήνυμα προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον στηρίξουν έως τέλους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να «κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα». «Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Νοβάρτις και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι.

Η τοποθέτηση Τσίπρα

Τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σχολίασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή. «Από το μεσημέρι της Τρίτη έχει βγει ολόκληρος ο τουρκικός στόλος στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Άνω των 40 πολεμικών τουρκικών πλοίων βρίσκονται νότια της Ρόδου και δυτικά του Καστελόριζου, προφανώς για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Ούρους Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί με Navtex της τουρκικής πλευράς σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα ύδατα», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments