Ελλάδα

Αττική Οδός φωτιά: Διακόπηκε η κυκλοφορία

Αττική Οδός φωτιά: Διακόπηκε η κυκλοφορία
Αττική Οδός φωτιά: Η κυκλοφορία διεκόπη στο ύψος της Κάντζας.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία διεκόπη στο ύψος της Κάντζας λόγω περιορισμένης έκτασης φωτιάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η φωτιά ξέσπασε στο διάζωμα, μεταξύ των δύο ρευμάτων.

Πύρινα μέτωπα σε Κεχριές και Αργολίδα

Τραγικές ώρες βιώνουν οι Πυροσβέστες και κάτοικοι στις Κεχριές δίνοντας πραγματικά μάχη με τις φλόγες. Όπως  ανέφερε ο δήμαρχος Κορίνθου, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή: 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Εκκενώθηκε και άλλος οικισμός

Εκκενώνεται και το Ρυτό Κορινθίας καθώς οι φλόγες φτάνουν απειλητικά στην περιοχή. Είχε προηγηθεί η εκκένωση της Δράσσας και της κατασκήνωσης στο Σοφικό. Δύσκολη η κατάσταση λόγω των διάσπαρτων ενεργών εστιών.

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο μετά τις Κεχριές έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική αφού δασική έκταση στα Δίδυμα του δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για ζημιές.

Δήμαρχος Κορίνθου: Πολύ δύσκολη η νύχτα που πέρασε – Μου κατήγγειλαν ενδείξεις εμπρησμού

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την περασμένη νύχτα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, να δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, «με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι».

Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τα σπίτια τους, σημείωσε ότι «φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους». Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments