Ελλάδα

Ξέμεινε από οίκους ανοχής μεγάλη ελληνική πόλη

Ξέμεινε από οίκους ανοχής μεγάλη ελληνική πόλη
Δεκάδες ιερόδουλες στο δρόμο.

Το αρχαιότερο» επάγγελμα του κόσμου, αυτό του εκδιδόμενου προσώπου με αμοιβή νομιμοποιήθηκε επισήμως μόλις το 1999. Ο νόμος που ρυθμίζει το θεσμικό πλαίσιο για τους οίκους ανοχής είναι ο 2734/99, ο οποίος περιλαμβάνει αυστηρές προδιαγραφές και ενδεχομένως εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι οίκοι λειτουργούν παράνομα. Έτσι, “λουκέτο” μπήκε στους 4 από τους 5 οίκους ανοχής στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της περασμένης Τρίτης, καθώς μόνο ο 5ος έχει λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας από την Δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία, παρά το γεγονός ότι δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια. Έτσι συνέλαβαν 6 άτομα, ως υπεύθυνους των οίκων αυτών και ενημέρωσαν σχετικά και τον Δήμο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι από το 1999 που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την άδεια χρήσης και λειτουργίας οικήματος εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, η πρώτη άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Την ίδια ώρα όμως στο διαδίκτυο υπάρχει ηλεκτρονικός οδηγός με τους οίκους ανοχής σε όλη την Ελλάδα. Κάνοντας κανείς κλικ στην πόλη που τον ενδιαφέρει, μπορεί να δει στον χάρτη τις διευθύνσεις των οίκων, φωτογραφίες από την πρόσοψη του κτιρίου, αναλυτικές κριτικές και βαθμολογίες. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και η τιμή που πρέπει να πληρώσει κανείς στον κάθε οίκο ανοχής που προβάλλεται μέσω αυτού του ηλεκτρονικού καταλόγου. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν τον κάθε οίκο.

Μεταξύ των κριτηρίων βαθμολόγησης είναι η καθαριότητα του χώρου, η εμφάνιση της κοπέλας, η συμπεριφορά της υπεύθυνης του χώρου, η σχέση απόδοσης τιμής. Από τη βαθμολογία προκύπτει ένα μέσο όρο που συνοδεύει τον οίκο ανοχής. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να γράψουν ολόκληρο report και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σερφάροντας κανείς στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό οδηγό, μπορεί να διαβάσει αναλυτικές περιγραφές χρηστών.

Για παράδειγμα οίκος ανοχής στο Ηράκλειο, έχει βαθμολογηθεί από 15 χρήστες και έχει μέσο όρο 6,2. Στις σχετικές δημοσιεύσεις μάλιστα, οι χρήστες αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί οίκοι ανοχής έχουν κλείσει στο Ηράκλειο και ότι αυτοί που έχουν απομείνει χρειάζονται βελτιώσεις. Στον ηλεκτρονικό οδηγό υπάρχει και forum, στο οποίο οι χρήστες ανταλλάζουν απόψεις για διάφορα σχετικά θέματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments