Διεθνή

Διπολική διαταραχή: Η λίστα με τους διάσημους που παλεύουν με την ψυχική τους υγεία [pics+vid]

Διπολική διαταραχή: Η λίστα με τους διάσημους που παλεύουν με την ψυχική τους υγεία [pics+vid]
Διπολική διαταραχή: Καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι celebrities μιλούν ανοιχτά για τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Κιμ Καρντάσιαν μίλησε ανοιχτά για την ψυχική κατάσταση του συζύγου της, Κάνιε Γουέστ, ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Είναι η πρώτη φορά που πήρε θέση, μετά την ανακοίνωση του ράπερ συζύγου της ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όπως σχολίασε η γνωστή τηλεπερσόνα, ο Κάνιε Γουέστ αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική του υγεία και πιο συγκεκριμένα, υποφέρει από διπολική διαταραχή. Για αυτό, ζήτησε συμπόνοια και ενσυναίσθηση, καθώς τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του προσπαθούν να διαχειριστούν την ασθένειά του.

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή», έγραψε η πρωταγωνίστρια τηλεριάλιτι, περιγράφοντάς τον ως έναν «ευφυή αλλά περίπλοκο άνθρωπο», αν και δεν αναφέρθηκε στα σχέδια του Γουέστ να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος διάσημος για τον οποίο έχει γίνει γνωστό πως πάσχει από αυτή τη διαταραχή διάθεσης.

Δημοσιεύματα κατά καιρούς, όπως στο webmd, έχουν αναφερθεί και στον Κερτ Κομπέιν, τον Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ, τον Τζίμι Χέντριξ, τον Φρανκ Σινάτρα και τη Σινίντ Ο’ Κόνορ. Η λίστα ωστόσο, με τους διάσημους που υποφέρουν από διπολική διαταραχή είναι μεγαλύτερη. Έτσι, ακολουθούν μερικά ονόματα προσωπικοτήτων που έχουν μιλήσει για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν:

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Όταν όλοι πίστεψαν ότι το χαμόγελο θα επιστρέψει στο υπέροχο πρόσωπο της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μετά από κάποια οικογενειακά ζητήματα που αντιμετώπισε, εκείνη κατέβασε το βλέμμα και αποκάλυψε σε όλους ότι υποφέρει από διπολική διαταραχή, ότι είναι δηλαδή μανιοκαταθλιπτική και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα σε ειδική κλινική.

Μαράια Κάρεϊ  

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, λέγοντας ότι διαγνώστηκε το 2001, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισε να παίρνει αγωγή. «Ζούσα σε άρνηση και απομονωμένη και υπό τον μόνιμο φόβο ότι κάποιος θα με αποκάλυπτε» αφηγήθηκε η Κάρεϊ σε συνέντευξή της σε περιοδικό.

Κάρι Φίσερ

Η ηθοποιός γνωστή από τον ρόλο της ως η «πριγκίπισσα Λέια» στην αρχική τριλογία «Ο Πόλεμος των Άστρων», διακομίστηκε σε κλινική εξαιτίας διπολικής διαταραχής, όπως αποκάλυψε πριν από μερικά χρόνια η εκπρόσωπός της.

Ντέμι Λοβάτο

Παρά το γεγονός ότι έφερνε εις πέρας πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι συχνά αισθανόταν έντονη κατάθλιψη και δεν ήξερε το γιατί. Τότε το έψαξε και ανακάλυψε πως πάσχει από αυτή τη διαταραχή διάθεσης.

Μελ Γκίμπσον

Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2008, ο Γκίμπσον αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή. Όταν μίλησε για αυτό, ήταν κάτι που έφερε τα πάνω… κάτω καθώς τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά ασχολήθηκαν πολύ με την προσωπική του ζωή και τις εκρήξεις θυμού του.

Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ

Ο Βέλγος ηθοποιός ανακάλυψε πως είχε διπολική διαταραχή, το 1998. Το 2011, αποκάλυψε δημοσίως ότι πήρε φαρμακευτική αγωγή για τις αλλαγές στη διάθεσή του, τις οποίες όπως εξήγησε, είχε από παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments