Video

Πόρτο Ύδρα: Η «Βενετία» της Ελλάδας – Aπέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Πόρτο Ύδρα: Η «Βενετία» της Ελλάδας – Aπέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα
Πόρτο Ύδρα: Γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού» ο οικισμός που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι.

Tο σκηνικό διαφέρει από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Σε αυτόν τον οικισμό, σε αυτό το «χωριό» υπάρχουν κανάλια αντί για δρόμοι, και σκάφη «παρκαρισμένα» μπροστά από τις βίλες. Ο λόγος για το Πόρτο Υδρα.

Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο αλλά με το σκάφος τους και μια απέραντη παραλία συνθέτουν το όλο σκηνικό. Και όχι δεν μιλάμε για το Μαϊάμι ή τη Βενετία, αλλά για μια από τις πιο διαφορετικές γωνιές της χώρας.

Γνωστός και ως «Βενετία του Αργοσαρωνικού» ο οικισμός του Πόρτο Υδρα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι. Ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και αποτελεί, ουσιαστικά, όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε έναν ιδιαίτερο προορισμό, με τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο κανάλια να διασχίζουν τον οικισμό.

Πώς θα πάτε στο Πόρτο Ύδρα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πάτε σε αυτόν τον όμορφο οικισμό. Είτε οδικώς είτε μέσω θάλασσας. Αν επιλέξετε να πάτε με αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, την επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου-Κρανιδίου και την οδό Κρανιδίου-Ερμιόνης-Θερμησίας (2 χιλ. από το χωριό Θερμησία).

Η διαδρομή είναι περίπου 180 χλμ. και θα φτάσετε στον προορισμό σας μέσα σε δυόμιση ώρες. Εναλλακτικά, μετά την Επίδαυρο παίρνετε το δρόμο για Γαλατά και συνεχίζετε προς Ερμιόνη. Η διαδρομή αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη (θα φτάσετε στον προορισμό σας σε 3 ώρες) αλλά είναι ομορφότερη.

Αν θέλετε να φτάσετε στο Πόρτο Ύδρα μέσω θαλάσσης θα πάρετε από τον Πειραιά ένα από τα Ιπτάμενα Δελφίνια των γραμμών Αργοσαρωνικού. Από εκεί θα αποβιβαστείτε στο λιμάνι της Ερμιόνης, από όπου ο οικισμός απέχει 12 χλμ. Εναλλακτικά, πάτε με Ferry Boat στον Πόρο και από εκεί περνάτε εύκολα απέναντι στο Γαλατά. Από εκεί ο οικισμός απέχει 28 χλμ.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω έχει τραβηχτεί με drone πάνω από το Πόρτο Ύδρα και σας δείχνει την εντυπωσιακή αυτή περιοχή. Μέσα από το βίντεο θα καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους αυτή η περιοχή αποκαλείται το Miami της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments