Ελλάδα

Φωτιές τώρα: Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Συνεχίζει η φωτιά στις Κεχριές

Φωτιές τώρα: Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Συνεχίζει η φωτιά στις Κεχριές
Φωτιές τώρα: Ποια είναι η κατάσταση μετά τις μεγάλες πυρκαγιές σε Κεχριές και Γραμματικό.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου συνολικά επιχειρούσαν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται, επίσης, ότι μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα 2 ελικόπτερα και τα ισάριθμα αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του αεροσκάφους Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, υπολογίζεται στα 3.600 εκτάρια (36.000 στρέμματα).

Πέντε περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Κεχριές

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας διάσπαρτες εστίες και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Παρασκευής, συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 8 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν 2 ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξαιτίας της φωτιάς, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά πέντε περιοχές της Κορινθίας. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη φωτιά της 22ας Ιουλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στις ανωτέρω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες.

Σε ύφεση η περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως την ώρα που νύχτωσε επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ύφεση και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακόμη, επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία & νησιά Ιονίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments