Διεθνή

Φλόριντα κορωνοϊός: Ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε κρούσματα – O συνολικός αριθμός αυξήθηκε κατά 9.300

Φλόριντα κορωνοϊός: Ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε κρούσματα – O συνολικός αριθμός αυξήθηκε κατά 9.300
Φλόριντα κορωνοϊός: Πάντως, η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία.

Μετά την Καλιφόρνια, η Φλόριντα έγινε η δεύτερη πολιτεία που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, τη χειρότερα πληγείσα πολιτεία στην αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμειρκής, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 9.300 για να ανέλθει στις 423.855 την Κυριακή 26 Ιουλίου, μία μόλις θέση πίσω από την Καλιφόρνια, που τώρα είναι η πρώτη στη χώρα με 448.497 κρούσματα. Και να σημειωθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Νέα Υόρκη είναι στην τρίτη θέση με 415.827 κρούσματα. Ωστόσο, η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία, περισσότερους από 32.000, την ώρα που η Φλόριντα είναι στην όγδοη θέση με σχεδόν 6.000 θανάτους.

H πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό

Η απότομη αύξηση στη Φλόριντα συνεχίζεται καθώς ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Αύγουστο. Κατά μέσο όρο, η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιούλιο, η Καλιφόρνια 8.300 κρούσματα ημερησίως και η Νέα Υόρκη 700 κρούσματα. Αντίθετα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να είναι κλειστά και η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Μετά τη Φλόριντα, το Τέξας έχει τα περισσότερα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που ανέρχονται σε 391.000. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ ‘Αμποτ δήλωσε ότι η έλευση της τροπικής καταιγίδας Χάνα χθες, Σάββατο, ως τυφώνας κατηγορίας 1, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σάρωσε μια περιοχή της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται επίσης την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, παρά τις ανησυχίες δασκάλων και οικογενειών, ότι τα παιδιά μπορεί να προσβληθούν ή να μεταδώσουν τη νόσο εάν επιστρέψουν στην τάξη τους.

Περισσότεροι από 146.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊός, σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκοσμίου συνόλου, και υπάρχουν σχεδόν 4,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ή τουλάχιστον ένας στους 79 ανθρώπους που έχει μολυνθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments