Ελλάδα

Κικίλιας μάσκα: Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Κικίλιας μάσκα: Οδηγίες για τη σωστή χρήση της
Κικίλιας μάσκα: «Φροντίζουμε να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά την μάσκα μας», γράφει ο υπουργός Υγείας

Λίγο μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη γενικευμένη χρήση της μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, βίντεο με οπτικοποιημένες οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας σχετικά: «Φροντίζουμε να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά την μάσκα μας».

Ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο Χαρδαλιάς

Επέκταση της χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους πέρα από τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο θα ισχύσει από αύριο 29 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής και σε ΔΕΚΟ. Επίσης σε γραφεία σε καταστήματα τροφίμων και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων είπε ο κ. Χαρδαλιάς αλλά δεν εφησυχάζουμε.

Αν κάτι έχει κάνει τη διαφορά στη χώρα μας είναι το ισχυρό σύστημα ιχνηλάτισης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι το βασικό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί προκειμένου να μην αυξηθεί ο όγκος κρουσμάτων.

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για τους τόπους λατρείας

Όσον αφορά το ζήτημα των συναθροίσεων τόνισε ότι υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη και ότι δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομικός έλεγχος παντού. Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρεί τους κανόνες και δεν υπάρχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή για λήψη περαιτέρω μέτρων. «Αν χρειαστεί να παρθεί κάποια απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα», πρόσθεσε

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα ΜΜΜ και ιδίως στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Νομοτελειακό το άνοιγμα της οικονομίας»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού είναι νομοτελειακό καθώς πολλές περιοχές όπως είπε ζούνε από τον τουρισμό. Την ίδια τακτική όπως ανέφερε ακολουθούν όλες οι χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments