Πολιτική

Μάσκες Βουλή: Oι υπουργοί και οι βουλευτές φορούν προστατευτική μάσκα κατά του κορωνοϊού

Μάσκες Βουλή: Oι υπουργοί και οι βουλευτές φορούν προστατευτική μάσκα κατά του κορωνοϊού
Μάσκες Βουλή: Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στη Βουλή όταν στην Ολομέλεια του σώματος είναι πάνω από 100 βουλευτές.

Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή. Μετά την απόφαση του Κώστα Τασούλα, όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές συμμορφώθηκαν στο πλαίσιο της προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση αυτή στην αρχή της ομιλίας του. «Η απόφασή σας να επιβάλλετε τη χρήση μάσκας και εντός Κοινοβουλίου είναι ιατρικώς σωστή και συμβολικά επιβεβλημένη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος.

«Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού, που κάποιοι αποκαλούν δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο Κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπήρξαν ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα, παρότι είναι γιατρός.

Δείτε φωτογραφίες από την Ολομέλεια:

Τι ανακοινώθηκε για τη μάσκα στη Βουλή

Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα οι συνεδριάσεις της Βουλής τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε την σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, όπου πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Σε αυτούς τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα

Επεκτείνεται από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική στους εξής χώρους:

  • σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και λοιπά γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,
  • σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων
  • στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί,
  • στα ασανσέρ,
  • στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα
  • στα καταστήματα λιανικής και
  • στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.)
  • Στα ταξί και τα επαγγελματικής χρήσης οχήματα, για τους επιβάτες και τον οδηγό.
  • Στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η μάσκα είναι επίσης, υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ παραμένει η ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους, αλλά και στους ανοικτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις. Όσοι πολίτες εντοπιστούν να μη χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα προσώπου, το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments