Ελλάδα

Έθνος της Κυριακής: Τίτλοι τέλους για την γνωστή εφημερίδα

Έθνος της Κυριακής: Τίτλοι τέλους για την γνωστή εφημερίδα
Έθνος της Κυριακής: Οριστικό τέλος για την έντυπη έκδοση της εφημερίδας καθώς αναμένεται να σταματήσει η κυκλοφορία και της Κυριακάτικης έκδοσης.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο άνθρωπος που “έσωσε” το Έθνος. Ωστόσο η κρίση που περνάει ο έντυπος Τύπος επηρέασε άμεσα την εφημερίδα. Η απόφαση της διοίκησης ήταν να σταματήσει η καθημερινή κυκλοφορία της. Η έκδοση της Κυριακής συνέχισε να κυκλοφορεί, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμα. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Dimera έχει αποφασίσει να σταματήσει και την κυκλοφορία του Έθνους της Κυριακής επιλέγοντας να παραμείνει μόνο στην διαδικτυακή version.

Όπως όλα δείχνουν την Κυριακή 2 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο του Έθνους της Κυριακής. Βέβαια επειδή υπάρχουν και κάποιες εμπορικές συμφωνίες που τρέχουν δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της εταιρίας. Όσον αφορά στους εργαζόμενους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Λίγα λόγια για το ιστορικό Έθνος

Η παραδοσιακή αυτή εφημερίδα του Κέντρου ιδρύθηκε το 1913 από τον Σπύρο Νικολόπουλο και μετά τον θάνατό του (1938) πέρασε στους ανηψιούς του, Κώστα Κυριαζή και Κώστα Νικολόπουλο. Οι Κυριαζής – Νικολόπουλος παρέμειναν οι συνιδιοκτήτες της εφημερίδας μέχρι το κλείσιμό της από την στρατιωτική δικτατορία το 1970. Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της το 1913, η εφημερίδα τάχθηκε μαχητικά υπέρ του Ελευθερίου Βενιζέλου, και συνέχισε την στήριξή της στον κεντρώο-βενιζελικό χώρο όλα τα επόμενα χρόνια, πρωταγωνιστώντας και στον «Ανένδοτο Αγώνα» του Γεωργίου Παπανδρέου. Από το 1958, αρχισυντάκτης του Έθνους ήταν ο Γιάννης Καψής, ο οποίος προσέδωσε στην εφημερίδα ένα έντονο αντιδεξιό χαρακτήρα αλλά και μια συνεχή επικέντρωση στα εθνικά θέματα και κυρίως στο Κυπριακό.

Κατά την περίοδο 1965-1967, το Έθνος υπήρξε η εφημερίδα που λειτούργησε ως το δημοσιογραφικό στήριγμα του Ανδρέα Παπανδρέου, τόσο εναντίον της Δεξιάς όσο και εναντίον των «Αποστατών» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τότε στο Έθνος εργάζονταν, μεταξύ άλλων, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Δημήτρης Μαρούδας και ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Η Άρτεμις Κυριαζή (σύζυγος του συνιδιοκτήτη Κώστα Κυριαζή) υπήρξε επίσης αρθρογράφος του Έθνους και ξεχώρισε για τα πρωτοποριακά για την εποχή άρθρα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments