Πολιτική

Δένδιας για Εύβοια: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Δένδιας για Εύβοια: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους πληγέντες από τις πλημμύρες
Δένδιας για Εύβοια: Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή τα θύματα που θρηνεί η χώρα από τις πλημμύρες στην Εύβοια, έστειλε το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Τwitter.  «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Nωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στα Βασιλικά που πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς. Ο υπουργός ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν λειτούργησε το 112 και η απάντηση που έδωσε ήταν πως αντιθέτως αν λειτουργούσε θα είχαμε νεκρούς. Ο κ. Χαρδαλιάς ισχυρίστηκε πως σε αυτές τις συνθήκες το μήνυμα θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό και άρα χειρότερα αποτελέσματα.

Επιπλέον επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση ότι οι νεκροί έχουν φτάσει στους πέντε και μίλησε για την ανάγκη αν φτιάξουμε δομές που να μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα. Σημείωσε επίσης ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρδαλιά

«Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι έχουμε μπροστά μας φαινόμενα που πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν τα έχουμε ξαναζήσει και όσο και να βασιστούμε στις προβλέψεις δεν μπορούμε να τα υπολογίσουμε», είπε αρχικά στις δηλώσεις του από την Εύβοια ο  και συνέχισε:

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments