Ελλάδα

Εκδόθηκε Navtex για έρευνες του Ορούτς Ρέις

Εκδόθηκε Navtex για έρευνες του Ορούτς Ρέις
Ο ελληνικός στόλος είναι στις θέσεις του και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Σε άλλη μια πρόκληση προβαίνει η Τουρκία, η οποία προχώρησε σε έκδοση Navtex για το Ορούτς Ρέις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκδόθηκε νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Ορούτς Ρέις σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης. Ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 Αυγούστου.

Επίσης, από σήμερα το πρωί, στις 05:00, ενεργοποιείται και η Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Ο ελληνικός στόλος είναι στις θέσεις του και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι από χτες το Ορούτς Ρέις έχει κλείσει τους πομπούς του.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Εκτάκτως, θα συνεδριάσει στις 12:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα ενεργοποιήθηκε επίσης η Navtex που αφορά άσκηση με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα σύννεφα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πυκνώνουν , τέσσερις ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για μερική οριοθέτηση Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Μετά τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ξαναστείλει ερευνητικά πλοία για σεισμικές έρευνες, δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν βγει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ και έχουν αναπτυχθεί σε διεθνή ύδατα σε δύο περιοχές: μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου αλλά και μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση τουρκικών ναυτικών μονάδων.

Για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλλει άσκηση του πολεμικού ναυτικού τους με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου και μάλιστα έχουν εκδόσει και σχετική Navtex. Δεν είναι ωστόσο η συγκεκριμένη αγγελία προς ναυτιλλομένους που ανησυχεί τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο η μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη. Από ελληνικής πλευράς επίσης έχει κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος του ελληνικού στόλου που βρίσκεται εν πλω στο Αιγαίο. Τα πληρώματα βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής όσο η Αθήνα προσπαθεί να ερμηνεύσει και να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments