Ελλάδα

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Τα αποτελέσματα των μέτρων θα έρθουν μετά το τέλος του Αυγούστου

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Τα αποτελέσματα των μέτρων θα έρθουν μετά το τέλος του Αυγούστου
Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σχολιάζει τα μέτρα που ελήφθησαν σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού.

Ανατροπή στα κρούσματα προβλέπει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μετά την επιβολή των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των νέων κρουσμάτων, τόνισε πως οι νέοι δεν νοσούν ελαφρά. «Και οι νέοι νοσούν. Δεν εξαιρούνται. Η νόσηση μπορεί να μην είναι ελαφρά, ακόμα και για τους νέους», και συνέχισε: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα μαθηματικά μοντέλα για μια ασθένεια η οποία δεν αναχαιτίζεται με ιατρικούς τρόπους, αλλά με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Όσον αφορά στα προηγούμενα μέτρα που είχαν ληφθεί ο κ. Εξαδάκτυλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα ήταν επαρκή, η τήρηση τους ήταν προβληματική. Δεν επαρκεί μόνο η λήψη των μέτρων. Η τήρηση είναι αυτή που φέρνει το αποτέλεσμα». Όπως εξήγησε, θα έχουμε τα αποτελέσματα των μέτρων μετά από μερικές εβδομάδες και όχι άμεσα ενώ ανατροπή στα κρούσματα θα παρατηρηθεί μετά το τέλος του Αυγούστου, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα να φανούν τα αποτελέσματα της τήρησης των μέτρων. «Επιχειρούμε κάτι πολύ δύσκολο, να αναχαιτίσουμε έναν ιό με ανοιχτή οικονομία», προσέθεσε.

Στους 215 οι νεκροί στη χώρα μας

Να αναφέρουμε πως μια γυναίκα έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στη χώρα μας να αυξάνονται στους 215. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και τις ημέρες που πέρασαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως την Κυριακή 9 Αυγούστου η καταγραφή έκανε λόγο για 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments