Διεθνή

Ακάρ για Ελλάδα: Η Τουρκία επιθυμεί διάλογο για το πρόβλημα που έχει με τη χώρα μας

Ακάρ για Ελλάδα: Η Τουρκία επιθυμεί διάλογο για το πρόβλημα που έχει με τη χώρα μας
Ακάρ για Ελλάδα: «Είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου».

Φαίνεται πως η Τουρκία θέλει να επιλύσει μέσω του διαλόγου το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Άγκυρα θα υπερασπισθεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της»

Όμως, προσέθεσε πως η Άγκυρα θα υπερασπισθεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στην περιοχή. Εξάλλου, πρόκειται για μια πάγια στάση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος σε άλλες του δηλώσεις σχολίασε ότι πάρθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, ενδιαφερόντων και συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, χτεσινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ακάρ επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, με αρχηγεία των τριών όπλων επίσης με μονάδες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν έχει πιθανότητα να ζήσει κανένα σχέδιο στην περιοχή χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου ενώ υπογράμμισε ότι η τουρκική πλευρά δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου», εξέφρασε ο Ακάρ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους».

Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «τα συμφέροντα, τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα. «Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», συμπλήρωσε με την Τουρκία να συνεχίζει την προπαγάνδα της με το Oruc Reis. Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Ο Φατίχ Ντονμέζ δημοσίευσε βίντεο όπου ακούγεται επιβλητική μουσική αλλά και δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments