Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ κρούσματα: Σαρώνει ο ιός τη χώρα – Δραματική η κατάσταση και στην Αργεντινή

Κορωνοϊός ΗΠΑ κρούσματα: Σαρώνει ο ιός τη χώρα – Δραματική η κατάσταση και στην Αργεντινή
Κορωνοϊός ΗΠΑ κρούσματα: Στο έλεος του φονικού ιού βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατέγραψαν ακόμη 1.413 θανάτους. Τι συμβαίνει στη Λατινική Αμερική.

Ακόμη 1.413 πολίτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον τραγικό απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να ανέρχεται στα 164.592 θύματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Πρόκειται για καταμέτρηση, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των Πολιτειών.

Παράλληλα, τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 52.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 5,16 εκατομμύρια ανθρώπους.  Την Τρίτη 10 Αυγούστου, στην κομητεία του Λος Άντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ, ξεπεράστηκε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με 63 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 1.440 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Συνολικά, η κομητεία θρηνεί 5.057 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 211.808 μολύνσεων.

Πάνω από 5.000 οι νεκροί στην Αργεντινή:

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Αργεντινή. Στη συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από τις 20 Μαρτίου, ωστόσο οι αρχές τα είχαν χαλαρώσει σε αρκετές περιοχές . Το γεγονός αυτό αιτιολογεί και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης. Η Αργεντινή λοιπόν,  κατέγραψε 7.043 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 260.911 και την Αργεντινή να ξεπερνάει έτσι την Ιταλία στην κατάταξη.

Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά δεδομένα καταγράφουν ότι στην COVID-19 έχουν υποκύψει ως εδώ 5.004 άνθρωποι. Η πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες, και τα περίχωρα τελούν υπό αυστηρό περιορισμό, όμως παρά την καραντίνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα χθες Τρίτη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων στην Αργεντινή, έπειτα από πολλούς μήνες που η χώρα έμοιαζε να έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

“Σε όλη την αμερικανική ήπειρο, τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό πλέον ξεπερνούν τα 100.000 σε ημερήσια βάση”, τόνισε ο διεθνής οργανισμός. Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι οποιαδήποτε σφραγίδα έγκρισης του ΠΟΥ για υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 θα απαιτήσει αυστηρή αξιολόγηση δεδομένων ασφαλείας, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε το εμβόλιο, με την ονομασία «Sputnik V». «Η προέγκριση οποιουδήποτε εμβολίου περιλαμβάνει την αυστηρή εξέταση και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας» τόνισε αξιωματούχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments