Πολιτική

Βελόπουλος Τουρκία: Αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας

Βελόπουλος Τουρκία: Αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας
Βελόπουλος Τουρκία: Είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ελληνοτουρκικά.

Μείζον θέμα για την ελληνική πλευρά είναι η τουρκική προκλητικότητα, ένα ζήτημα για το οποίο ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 11 Αυγούστου.

«Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία κατέστησα σαφές στον Πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό. στο πλαίσιο των τηλεφωνικών επαφών που πραγματοποίησε ο κος Μητσοτάκης. «Η πρέπουσα αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόκληση είναι η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος ως αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η βύθιση του, εάν δεν υπακούσει στις εντολές», συνέχισε ο κος Βελόπουλος.

Και προσέθεσε: «Εστίασα στην ηχηρή απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησα την επίκληση του άρθρου 42 για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. Ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε εξωτερική απειλή είναι η ομοψυχία του Έθνους. Ομοψυχία όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε να χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές του Έθνους απέναντι στους εισβολείς». Τέλος, «χαρακτήρισα αυτονόητη αναγκαιότητα την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ώστε να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Να αναφέρουμε πως ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, κατά τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «σταθερή επιδίωξη του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα». Μάλιστα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ελληνικής διπλωματίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή. Επίσης, να αναφέρουμε πως άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής πλευράς ευθύς μόλις δημοσιεύθηκε η παράνομη τουρκική NAVTEX, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments