Αθλητισμός

Champions League F8: Φαβορί η Αθήνα – Τρέχει το πρότζεκτ η ΑΕΚ

Champions League F8: Φαβορί η Αθήνα – Τρέχει το πρότζεκτ η ΑΕΚ
Champions League F8: Η Αθήνα και το ΟΑΚΑ είναι το πρώτο φαβορί για να φιλοξενήσει το F8 του μπασκετικού Champions League.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είχε άμεση επίπτωση στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό. Όλες οι αθλητές δραστηριότητες σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά πλέον οι ομάδες έχουν επιστρέψει ενόψει της νέας σεζόν. Πολλές διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα η Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκαν πρόωρα χωρίς πρωταθλητή. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την άλλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ. Το Champions League θα συνεχιστεί κανονικά με τη μορφή F8. Μάλιστα, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε προτείνει αυτή τη λύση και έγινε αποδεκτή από τους άλλους συλλόγους.

Το αρχικό πλάνο ήταν η διεξαγωγή του Final 8 στο Ισραήλ, αλλά η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα οδήγησε τη FIBA να κάνει δεύτερες σκέψεις. Τελικά η ομοσπονδία αποφάσισε ότι δεν είναι ασφαλές για την ομάδα να γίνει το τουρνουά στους αγίους τόπους. Θυμίζουμε ότι από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Champions League διεξάγεται σε μια πόλη που εδρεύει μια από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4. Έτσι η ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος προσωπικά δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Το πλάνο για Final 8 στο ΟΑΚΑ

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την έδρα του Final 8 η ΑΕΚ ξεκίνησε επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε με την FIBA και ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη το πλάνο για την διεξαγωγή του τουρνουά στην Αθήνα και με την παρουσία κόσμου. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα και έκριναν ότι η Αθήνα αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για να διεξαχθούν όλα ομαλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ είχε αναλάβει ξανά την διοργάνωση πριν δυο χρόνια, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες.

Το πλάνο της ΑΕΚ περιλαμβάνει και 9.000 κόσμο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να μην είναι ζημιογώνο οικονομικά το Final 8 θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6.000 κόσμο. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνει με αποστάσεις, ονομαστικά εισιτήρια (για να είναι εύκολη η ιχνυλάτιση) και θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται δεδομένο ότι το Final 8 θα γίνει στην Αθήνα ακόμα και αν διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Αυτές που θα πάρουν την τελική απόφαση αν θα έχει κόσμο ή όχι το Final 8 θα πάρουν οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας και θα το αποφασίσουν μετά τις 20 Αυγούστου. Θυμίζουμε πως στην Αθήνα θα έρθουν 10 ομάδες συνολικά, καθώς εκκρεμούν ακόμη δύο σειρές του Top-16 (Τενερίφη – Οστάνδη και Ντιζόν – Νίζνι) που ήταν ισόπαλες 1-1 την στιγμή της διακοπής. Τα ζευγάρια που έχουν προκύψει είναι τα εξής:

  • ΑΕΚ – Νίμπουρκ
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος
  • Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη
  • Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments