Διεθνή

Ινδία νεκροί: Άτομα πέθαναν εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook για τον προφήτη Μωάμεθ

Ινδία νεκροί: Άτομα πέθαναν εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook για τον προφήτη Μωάμεθ
Ινδία νεκροί: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μπενγκαλούρου, όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές.

Tουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπενγκαλούρου, όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών εξαιτίας ανάρτησης στο Facebook.

Οι πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θεωρήθηκε πως προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ,σύμφωνα με ό,τι δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη αυτή της νότιας Ινδίας σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ανάρτηση η οποία προκάλεσε το θρησκευτικό τους αίσθημα από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, αφού η χρήση δακρυγόνων και ροπάλων δεν άρκεσε για απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός. Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια, στα οποία διαδηλωτές εικονίζονται καθώς πυρπολούν περιπολικά και αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα, ενώ άλλοι συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επιτέθηκαν επίσης σε εργαζόμενους σε τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν. Το πρόσωπο που έκανε τις ανάρμοστες αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει συλληφθεί, όπως και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής, καθώς αρκετοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Καμάλ Παντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπενγκαλούρου ενώ κρίθηκε απαραίτητο στην πόλη να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αυξάνοντα τα κοινωνικά προβλήματα στην Ινδία

Η Ινδία πάντως, έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως η συντριβή του αεροπλάνου κατά την οποία τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καλικούτ της χώρας όταν αεροπλάνο της Air India Express συνετρίβη στην προσπάθειά του να προσγειωθεί ενώ την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Μάλιστα, η γιγαντιαία χώρα της Νότιας Ασίας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 41.580 θανάτους από τη νόσο COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments