Ελλάδα

Αρκάς κορωνοϊός: Το καυστικό σκίτσο για τα μέτρα

Αρκάς κορωνοϊός: Το καυστικό σκίτσο για τα μέτρα
Αρκάς κορωνοϊός: «Και πρέπει να πάρουν αυτά τα φασιστικά μέτρα επειδή κυκλοφορεί ένας ιός;», αναρωτιέται ο άνδρας του σκίτσου.

Μήνυμα σε όσους αντιδρούν στα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, στέλνει με ένα καυστικό σκίτσο του ο Αρκάς.

Ο γνωστός καλλιτέχνης σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, δείχνει ένα ζευγάρι να συζητά για τον φονικό ιό και τα μέτρα που παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ο άντρας θυμωμένος φαίνεται να ρωτάει το εξής: «Και πρέπει να πάρουν αυτά τα φασιστικά μέτρα επειδή κυκλοφορεί ένας ιός;», για να πάρει την απάντηση από τη γυναίκα του σκίτσου: «Όχι, επειδή κυκλοφορούν ηλίθιοι».

Πάντως, ο γνωστός σκιτσογράφος δεν ασχολείται για πρώτη φορά με αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα γιατί παρόλο που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που αρνούνται επίμονα να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ΜΜΕ και άλλους κλειστούς χώρους, ρισκάροντας να μεταδώσουν εν αγνοία τους τον ιό ή και να τον κολλήσουν. Και με ένα ακόμη αιχμηρό σκίτσο του που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, o Αρκάς «κάρφωσε», σε παλαιότερο σκίτσο του, όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα και να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους από τον φονικό ιό, στην… προσπάθειά τους να μην υποταχθούν στο σύστημα.

Ο Αρκάς έχει επιλέξει να κρατήσει το πραγματικό του όνομα κρυφό

Να αναφέρουμε ότι ο Αρκάς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό «Βαβέλ». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Επίσης, δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Πάντως, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του παραμένει άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments