Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Πέθανε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Συνολικά 223 τα θύματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Πέθανε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Συνολικά 223 τα θύματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Μια ακόμα ηλικιωμένη έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μια ακόμη ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέληξε και τρίτη γυναίκα, θετική στον φονικό ιό, η οποία διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα ήταν 81 ετών και εξέπνευσε μόλις διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (14 Αυγούστου). Σημειώνεται ότι συνολικά, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, στους 223.

Μα επειδή τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει πως οι νέοι και πιο ειδικά, οι νέοι ταξιδιώτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται πολύ υψηλός. Για αυτό συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο ενώ ως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο. Επίσης, συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Επίσης, πριν το ταξίδι συνιστάται να ενημερώνεστε για τους περιορισμούς σχετικά με τα ταξίδια στον προορισμό σας. Αν ταξιδεύετε προς άλλες χώρες μπορείτε να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της χώρας που θα επισκεφθείτε. Kαι είναι απαραίτητο να αναβάλετε το ταξίδι σας αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (13 Αυγούστου) πέντε συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους νικημένοι από τον κορωνοϊό. Το μεσημέρι της Παρασκευής μάλιστα, έγινε γνωστό ότι άλλη μια ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για μια 84χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν σχετίζεται με τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως θα υπάρξουν νέα μέτρα ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες και τους νέους να τηρούν τα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments