Διεθνή

Ευθεία απειλή της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Θα πληρώσετε το τίμημα

Ευθεία απειλή της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Θα πληρώσετε το τίμημα
Ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν ξεκίνησε νέα κόντρα με αποδέκτη τον Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν ξεκίνησε νέο κύκλο απειλών με αποδέκτη τον υποψήφιο για την αμερικανική προεδρεία, Τζο Μπάιντεν. Ειδικότερα, ο Ιμπραήμ Καλίν έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η ανάλυση του Τζο Μπάιντεν για την Τουρκία βασίζεται σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία. Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν. Αλλά αν ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να προσπαθήσετε, κάντε το. Θα πληρώσετε το τίμημα».

Οι δηλώσεις Μπάιντεν  – «Αυταρχικός» ο Ερντογάν

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την οργή της μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έγινε viral και στο οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν επικρίνει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί να υποστηριχθούν οι αντίπαλοί του. Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times τον Δεκέμβριο, όμως το βίντεο που τον δείχνει να επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση επανεμφανίστηκε χθες Σάββατο ΄καταλαμβάνοντας’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Τουρκίας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήριζε τον Ερντογάν «αυταρχικό», κατήγγελλε την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους και πρότεινε να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση. «Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», έλεγε ο Μπάιντεν.

Πρέπει, εξηγούσε, η Ουάσινγκτον να «ενθαρρύνει» τους αντιπάλους του Τούρκου ηγέτη «ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας». Μπορεί η συνέντευξη του Μπάιντεν στους New York Times να μην είχε προκαλέσει αξιοσημείωτες αντιδράσεις μετά τη δημοσίευσή της τον Ιανουάριο σε έντυπη μορφή, όμως το βίντεο προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, όπου η προεδρία αντέδρασε έντονα.

Συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου 

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του  με τον  στη Δομινικανή , ως συνέχεια των επαφών της ελληνικής πλευράς, με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική . Ειδικότερα, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με τις  να έχουν ως στόχο να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που ξεκαθάρισαν και μετά τη συνάντηση Πομπέο-Δένδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments