Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Κατέληξε άνδρας στην Ξάνθη – Στα 234 τα θύματα στη χώρα

Κορωνοϊός νεκροί: Κατέληξε άνδρας στην Ξάνθη – Στα 234 τα θύματα στη χώρα
Κορωνοϊός νεκροί: Ακόμη ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του φονικού ιού ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 234.

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς όπως έγινε γνωστό ένα ακόμη άτομο έφυγε το πρωί της Τετάρτης από τη ζωή. Πρόκειται για έναν άνδρα 79 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Ο 79χρονος, που αποτελεί το 234ο θύμα του ιού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Ήταν μέλος οικογένειας με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και είχε εισηχθή στο νοσοκομείο με έντονη υποξυγοναιμία και αμφοτερόπλευρα διηθήματα.

Νέα εστία σε οίκο ευγηρίας:

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς ένας ακόμη οίκος ευγηρίας έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο και 7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κρούσματα έγιναν γνωστά όταν κάποιοι από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τεστ από κλιμάκιο του . Σημειώνεται πως ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45. Όσο για το πως κατάφερε να εισέλθει ο ιός αφού τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η διασπορά προήλθε από ηλικιωμένη, την οποία μετέφεραν τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και στη συνέχεια επέστρεψαν στον οίκο.

Τι λέει ο υπεύθυνος του γηροκομείου:

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, οι ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, έχουν ήπια συμπτώματα. Το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στον οίκο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Εν τω μεταξύ χθες, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μία ημέρα τριψήφιο νούμερο νοσούντων. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά για 269 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 7.472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

  • 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments