Ελλάδα

Παγώνη κορωνοϊός: «Θα αυξηθούν τα κρούσματα μέχρι αρχές Σεπτέμβρη»

Παγώνη κορωνοϊός: «Θα αυξηθούν τα κρούσματα μέχρι αρχές Σεπτέμβρη»
Παγώνη κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε για τους νοσούντες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Τι σχολίασε για το άνοιγμα των σχολείων.

Την ανησυχία της ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το επόμενο διάστημα εξέφρασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη. Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν». Ο φόβος αυτός, σύμφωνα με την ίδια, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους» είπε. Η κ. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους.

«Και οι νέοι νοσούν, το μεγαλύτερο ποσοστό με ήπια συμπτώματα. Θέλει προσοχή».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται με μεγάλη προσοχή τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, καθώς, εκτός από την υγεία, επηρεάζεται και η οικονομία. Όλος ο αγώνας που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό δεν πρέπει να πάει χαμένος. «Τα περισσότερα νησιά ζουν από το καλοκαίρι» τόνισε.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό, η κ. Παγώνη επισήμανε πως είναι λογικό να νοσούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. «Είναι πολύ λογικό όταν βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και κάποιοι που θα νοσήσουν». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος δήλωσε ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν κανονικά, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ειδικές συνθήκες».

Αναλυτικά όσα είπε:

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη 19 Αυγούστου, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μαι ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων, με την Αττική να εκπέμπει «SOS». Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 217 εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.684 και οι νεκροί ανήλθαν στους 235 καθώς υπήρξαν δύο νέοι θάνατοι, με τελευταία απώλεια ενός 79χρονου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.684, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

  • 1.765 (23.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 8 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments