Πως Να

Πώς να μην νερώνει ποτέ ο καφές από τα παγάκια

Πώς να μην νερώνει ποτέ ο καφές από τα παγάκια
Καφές νερό: Είναι τέλειος για το καλοκαίρι αλλά αν τα παγάκια λιώσουν λόγω των καιρικών συνθηκών, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ο καφές είναι ένα ρόφημα, το οποίο κατασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπόρια της καφέας ή καφεόδεντρο.

Έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο. Ημερησίως παράγονται και πωλούνται στην αγορά εφτά εκατομμύρια τόνοι καφέ ανά τον κόσμο!

Λόγω της αναζωογονητικής δράσης λοιπόν, είναι λογικό να θέλει κανείς να απολαύσει το παγωμένο καφεδάκι του χωρίς να λιώσουν τα παγάκια. Εξάλλου, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα ειδικά το καλοκαίρι, από ένα κρύο καφεδάκι, είτε πρόκειται για τον… εθνικό μας καφέ, τον φραπέ, είτε για εσπρέσο ή καπουτσίνο φρέντο.

Το πρόβλημα είναι φυσικά με τα παγάκια γιατί μπορεί να κρυώνουν το ρόφημα μας, αλλά λόγω της ζέστης, λιώνουν πολύ πιο εύκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καφές να γίνεται σαν νερό και να είμαστε αντιμέτωποι με ένα σούπερ ενοχλητικό φαινόμενο.  Για αυτό μια λύση είναι να κρυώσουμε τον καφέ τοποθετώντας τον στην κατάψυξη. Έτσι γλιτώνουμε τα αρχικά παγάκια ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε όσα θέλουμε.

Μια ακόμα λύση είναι να έχουμε φτιάξει παγάκια με εσπρέσο και να τα χρησιμοποιούμε με τον καφέ μας, έτσι όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό! Και σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια του πάγου, τόσο πιο αργά λιώνει. Άρα για να μην μας νερώνει ο καφές, προτιμάμε παγάκια μεγάλου μεγέθους. Βέβαια, υπάρχουν και τα «τεχνητά» παγάκια που δεν λιώνουν. Είναι σούπερ εύχρηστα καθώς απλά τα παγώνουμε, τα βάζουμε στον καφέ και μόλις τελειώσουμε, τα πλένουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments