Αθλητισμός

Ξάνθη – Απόλλων: 0-1

Ξάνθη – Απόλλων: 0-1
Ξάνθη - Απόλλων: Μεγάλη νίκη πέτυχε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρώτο μπαράζ για το ποια από τις δύο ομάδες θα αγωνίζεται του χρόνου στη Super League 1.

O Απόλλων Σμύρνης έκανε το πρώτο βήμα που χρειάζεται για να ανέβει στην Super League 1 αφού νίκησε την Ξάνθη στα Πηγάδια με 1-0 και την περιμένει πλέον στη Ριζούπολη για να «κλείσει» την υπόθεση άνοδο. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κυριάρχησε στην αναμέτρηση, πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού με τον Μπεντινέλι με πέναλτι στο 67′ και σπρώχνει τη Θρακιώτικη ομάδα στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε στα Πηγάδια έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 10 Μαρτίου, παρόλα αυτά έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με την Ξάνθη που ανέβασε στην πρώτη ομάδα παίκτες της Κ19 και της Κ17 για να συμπληρώσει ρόστερ και βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη των μπαράζ.

Ο Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι και ο Μπεντινέλι το μετουσίωσε σε γκολ στο 67′, με την «Ελαφρα Ταξιαρχία» να παίρνει έτσι τη νίκη και να κάνει σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια εν όψει του δεύτερου αγώνα το ερχόμενο Σάββατο στην Ριζούπολη.

Αντίθετα, η Ξάνθη απείλησε ελάχιστα και είναι πλέον στριμωγμένη στα σχοινιά καθώς καλείται να κάνει μία μεγάλη ανατροπή αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία μετά από 31 σερί σεζόν παρουσίας σε αυτήν.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης (86′ Αδαμίδης), Λεωντσάκος, Ισσακίδης, Κοτόπουλος (74′ Κωτόπουλος), Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου, Φάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η ομάδα της Θράκης ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, Βασίλη Παπαδημητρίου (ή Bill Pappas) για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» Α.Ο., ανακοινώνει ότι η Insports IKE που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία κ. Βασίλη Παπαδημητρίου για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών αυτών. Στις 25.8.2020, ο υποψήφιος αγοραστής κατέθεσε ως όφειλε, τον σχετικό φάκελο προς έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Ο Bill Pappas δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο από το 2016, είναι ιδιοκτήτης των εταιριών FORUM GROUP και IUGIS, ενώ μέσω της δεύτερης είναι χορηγός της Λίβερπουλ, αλλά και της Σάλκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments