Πολιτική

Αυτή θα είναι η τιμωρία για τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα

Αυτή θα είναι η τιμωρία για τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα
Μάσκες στο σχολείο: Η υπουργός Παιδείας μίλησε για το πως θα επιβάλλονται κυρώσεις στους μαθητές που προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες χωρίς να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Για τον τρόπο που θα επιβάλλονται οι κυρώσεις στους μαθητές που προσέρχονται στα σχολεία χωρίς μάσκα, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την υπουργό, αυτοί οι μαθητές θα παίρνουν απουσία, όπως δήλωσε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Πιο συγκεκριμένα η υπουργός είπε στο Mega: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η υπουργός πρόσθεσε: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο». Ειδικά για τους μαθητές, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα παίρνει απουσία στο μάθημα.

Απαντώντας σχετικά με το τι θα γίνει με τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών δηλαδή και από το προνήπιο, είπε ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τόνισε, μάλιστα, ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά. Η κ. Κεραμέως προέτρεψε για ακόμα μια φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο έτσι ώστε να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Το ίδιο είχε δηλώσει και ο Στέλιος Πέτσας

O Στέλιος Πέτσας είπε για το συγκεκριμένο θέμα στον ΣΚΑΪ: «Αυτή τη στιγμή η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία είναι για τις 7 Σεπτεμβρίου και έχουμε το περιθώριο να παρακολουθούμε όλη την εβδομάδα την εξέλιξη των κρουσμάτων. Ευτυχώς, δείχνουν μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση τις δύο τελευταίες ημέρες, αλλά είναι νωρίς για να κρίνουμε. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, αν θα ισχύσει η αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου ή αν θα πάμε στις 14, αν δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στην έναρξη του σχολικού έτους. Όσον αφορά για τα παιδιά, είναι ξεκάθαρο ότι η μάσκα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, ούτε τους αποσπά την προσοχή από το μάθημα, ούτε δημιουργεί πρόβλημα, ούτε με το οξυγόνο, ούτε με το διοξείδιο του άνθρακα, ούτε κανένα πρόβλημα στο ανοσοποιητικό τους.

svg%3E

Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα πραγματικά είναι ανοησία να λέμε στα παιδιά ότι θα πάνε και δεν θα φοράνε μάσκα. Τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα εισέρχονται στο μάθημα. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των άλλων ανθρώπων που θα ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών. Πρέπει η Πολιτεία οργανωμένα να έχει μία θέση. Και η θέση αυτή είναι ότι: Το παιδί αυτό που δεν θα φορέσει μάσκα, δεν θα μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, για να μην θέσει σε κίνδυνο τους συμμαθητές του και κατ’ επέκταση να μην συμβάλει στη διασπορά στην κοινότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν γονέα ο οποίος δεν θα θέλει το παιδί του να είναι στο σχολείο. Γιατί με αυτή  την απόφαση σημαίνει ότι το παιδί του δεν θα συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments