Διεθνή

Κυκλώνας Λόρα ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι οι νεκροί στη Λουιζιάνα [vid]

Κυκλώνας Λόρα ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι οι νεκροί στη Λουιζιάνα [vid]
Κυκλώνας Λόρα ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Λόρα είναι ένας από τους πιο σφοδρούς που έχουν πλήξει ποτέ τη Λουιζιάνα.

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί στη Λουιζιάνα, στον νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον κυκλώνα Λόρα.

«Μπορούμε να νιώσουμε ανακούφιση σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς, υπογραμμίζοντας πως η Πολιτεία του διέφυγε τις «καταστροφές» που είχαν προαναγγελθεί καθώς προκάλεσε λιγότερες ζημιές από ό,τι εκφράζονταν φόβοι ότι θα προκαλούσε. Όμως, όπως αναφέρεται, ο κυκλώνας Λόρα είναι ένας από τους πιο σφοδρούς που έχουν πλήξει ποτέ την περιοχή.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων στις κατοικίες τους. Ένας πνίγηκε αφού το σκάφος του παρασύρθηκε μέσα στον κυκλώνα και ένας έκτος υπέκυψε εξαιτίας δηλητηρίασης από διοξείδιο του άνθρακα. Σχεδόν 800.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό την Πέμπτη (27 Αυγούστου), το απόγευμα στη Λουιζιάνα και το Τέξας, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us.

«Ήρθαμε αντιμέτωποι με τεράστια ποσότητα ζημιών», προσέθεσε, λέγοντας πως «η ζωή χιλιάδων κατοίκων έχει αναστατωθεί». Ο κυκλώνας, ο οποίος υποβαθμίσθηκε την Πέμπτη το απόγευμα σε τροπική καταιγίδα, βρισκόταν στην κατηγορία 4 (της πεντάβαθμης σχετικής κλίμακας) όταν έφθασε στην ξηρά γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) στο ύψος της παραλιακής πόλης Κάμερον, κοντά στα σύνορα με το Τέξας, στον Κόλπο του Μεξικού, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC).

Μεταξύ των θυμάτων είναι και μια ανήλικη

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα 14χρονο κορίτσι. Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του κυκλώνα «Λόρα», έπειτα από πτώση δέντρου στο σπίτι της. Ένα μεγάλο μέρος της Λουϊζιάνα θα παραμείνει πλημμυρισμένο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ και ο εκτοπισμένος πληθυσμός (περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι) θα επιστρέψει στις εστίες του τουλάχιστον μετά από έναν μήνα…!

Όσοι επέλεξαν να μείνουν, είναι καταδικασμένοι

«Όσοι επέλεξαν να μείνουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την πολύ επικίνδυνη καταιγίδα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τόσο η καταιγίδα όσο και η αναταραχή που προκάλεσε να ολοκληρωθούν, ώστε οι σχετικές απόπειρες να μπορούν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε το γραφείο του σερίφη του Βερμίλιον Πάρις σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

«Σας παρακαλούμε να εκκενώσετε την περιοχή, και αν αποφασίσετε να μείνετε και δεν μπορούμε να σας προσεγγίσουμε, γράψτε το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας και το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειάς σας σε ένα χαρτί και βάλτε το σε αδιάβροχη σακούλα στην τσέπη σας. Προσευχηθείτε ότι δεν θα σας χρειαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments