Ελλάδα

Καθηγητής Σύψας: Μπορεί να ξανακλείσουν τα σχολεία

Καθηγητής Σύψας: Μπορεί να ξανακλείσουν τα σχολεία
Καθηγητής Σύψας: Εν μέσω διαφωνιών των επιστημόνων για τον ασφαλέστερο τρόπο να ανοίξουν τα σχολεία, ο λοιμωξιολόγος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος στις 7 Σεπτεμβρίου καθώς όπως ανέφερε οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, μιας και είναι πιθανόν τα σχολεία να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και τη συζήτηση που έχει αυτό προκαλέσει και ανέφερε για πρώτη φορά ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο. Με αυτό το σκεπτικό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος στις 7 Σεπτέμβρη, για να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο διδασκαλίας οι μαθητές. Μίλησε επίσης για τις αποστάσεις εντός των σχολικών τάξεων, κάτι που έχει διχάσει τους επιστήμονες, ενώ σημείωσε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι το πιο κρίσιμο είναι η χρήση μάσκας.

Εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Αναφορικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Η επόμενη εβδομάδα είναι η κρίσιμη

Ο κ. Σύψας ερωτηθείς για τα «σκαμπανεβάσματα» που παρατηρούνται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε ότι φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ και συνέστησε προσοχή ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο φθινόπωρο.

Τα κρούσματα σήμερα

Τις τελευταίες ημέρες τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού ήταν οριακά κάτω από τα 300. Ωστόσο αυτό άλλαξε το Σάββατο καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, και όπως μπορείτε να δείτε το παρακάτω Infographic, ο ημερήσιος αριθμός είναι κάτω από τα 200, αλλά παραμένει σταθερά πάνω από τα 100 τη μέρα. Συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκαν  177 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, ενώ υπάρχει και ένας καταγεγραμμένος θάνατος. infographic29082020-1114x1200

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments