Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση θα επανέλθει το ωράριο των καταστημάτων

Νίκος Χαρδαλιάς: Μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση θα επανέλθει το ωράριο των καταστημάτων
Νίκος Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων το ωράριο των καταστημάτων εστίασης θα επανέλθει σε όσα γνωρίζαμε πριν τον ιό.

Πριν από μερικές εβδομάδες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον Πόρο είχε ως αποτέλεσμα να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν η πρώτη που μπήκε σε ειδικό καθεστώς το φετινό καλοκαίρι. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησαν Πάρος και Αντίπαρος, ενώ το ίδιο ισχύει πλέον και στη Μύκονο. Μεταξύ άλλων, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Την ίδια ώρα τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν αυστηρά στις 12 τα μεσάνυχτα και να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 7 το πρωί. Ακόμα και τις ώρες που παραμένουν ανοιχτά όλοι οι πελάτες θα πρέπει να είναι καθιστοί. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αττική. Οι καταστηματάρχες δεν έχουν δει με θετικό μάτι το μέτρο, αλλά είναι αναγκασμένοι να συνετιστούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

Τι θα γίνει μετά το τέλος των μέτρων

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για κάθε περιοχή ισχύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποφασιστεί η παράταση τους από τη στιγμή που δεν υπάρχει καλυτέρευση στην εικόνα του κορωνοϊού στην περιοχή. Στον χώρο της εστίασης υπάρχει αβεβαιότητα για το τι θα γίνει μετά το τέλος των περιορισμών. Τα πράγματα με τον ιό είναι ιδιαίτερα ρευστά, ειδικότερα με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Νίκος Χαρδαλίας δέχτηκε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Ο υφυπουργός τόνισε πως μετά το τέλος των μέτρων και από τη στιγμή που τα κρούσματα θα έχουν μειωθεί τότε θα καταστήματα πρόκειται να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά. Φυσικά επισήμανε ότι η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά όπως άλλωστε έχει συμβεί και τις προηγούμενες φορές.

“Ο περιορισμός λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί προφανώς είναι προσωρινό μέτρο. Μόλις βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα των περιοχών αυτών, το συγκεκριμένο μέτρο σταδιακά θα αρθεί. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι και αυτό το μέτρο, όπως και όλα όσα λαμβάνονται για να περιοριστεί η πανδημία καλούνται να εκπληρώσουν μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή. Από τη στιγμή που επιτυγχάνουν τον στόχο τους, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να ισχύουν”, ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments